Forum

Kamp Bolgemiz icin ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kamp Bolgemiz icin cozum ariyorum.

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
352 Görüntüleme
(@FurkanDogan)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Selam,

Çalışmış olduğum firmanın personelinin konakladığı yaklaşık 60 prefabrike binada, ortalama 300 adet bilgisayar veya notebook kullanıcısına hizmet veren bir kablosuz network sistemimiz var. Network ile ilgili veya wireless sistemimiz ile ilgili bir şikayetimiz yok.

Sistem birinde "Microsoft 2003 Standart Server, DHCP görevi için" birinde "Microsfot 2003 Standart Server, ISA 2004 görevi için" iki adet sunucu tarafından desteklenmektedir.
Isa server üzerinde ise kullanıcıların internet hizmetinden rahatlıkla faydalanmaları için açılmış olan bir kaç port (http, https, Dns, Ftp, pop3...)  ve bir takım dosya indirme sitelerini (rapidshare, megaupload, dosyaindir....) kapatmak için bir takım kurallar mevcuttur.
Bunun haricinde bir engelleme olmaması hasebi ile kullanıcıların diğer sitelerden yapmış oldukları downloadlar, streaming akışlar, tunnel kullanımı ve benzeri nedenler ile internet hizmeti kullanılamaz hale gelmektedir.

Sözüm ona esas problemim kullanıcıların internet kullanımlarını daha etkin bir hale getirmek için sizlerin bana tavsiye edeceği en az masraf ile kurtulabileceğim yazılım veya donanım önerileriniz nelerdir?

Konu ile ilgili vereceğiniz bilgilerden dolayı şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi çalışmalar dileklerimle.

 

 
Gönderildi : 11/02/2009 15:31

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;

GFI web Monitor for Isa Server ürününü tavsiye ederim. Download kısıtlaması ve category bazlı site yasaklaması yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 11/02/2009 16:09

(@FurkanDogan)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Internet kullanımı olan bilgisayarların tamamı kullanıcıların kendilerine ait olan dolayısı ile hiç bir şekilde AD üzerinde kayıtları olmayan bilgisayarlardır.

GFI da ise sanırım IP bazında ve Kullanıcı grupları bazında tanımlamalar var.

Sürekli sirkülasyon olan bir yer olduğunda dolayı tek tek ip ekleyerek bu işi takip etmem zor. DHCP nin dağıttığı IP aralığı ile giriş yapacağım bir aralık belirleme alanı yok sanırım GFI da. Denemiş olduğum 4,1 versiyonunda bununla ilgili bir detay göremedim.

Gözümden mi kaçtı yoksa? [:)]

 
Gönderildi : 13/02/2009 11:27

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

İnternet Kullanımı olan Bilgisayarlarda sonucta senin DHCP'den IP alacaklar. Bunları Bir sefere Mahsus DHCP den rezerve edersin. Daha sonra rezerve ettiğin IPleri GFIda tanımlarsın. Dediğin gibi Active directory Desteği yok GFI web monitor de. tamamen IP tabanlı.

 
Gönderildi : 13/02/2009 11:43

Paylaş: