Forum

Kerio winroute fire...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kerio winroute firewall yardım

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
427 Görüntüleme
(@CemKalak)
Gönderiler: 10
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar ilk olarak aranıza yeni katıldım ve yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.


sizlerin burada yazmış olduğu makaleleri ince ayrıntısına kadar okuyorak işyerimizdeki 15-20 pclik agımızı yöneten server a (çift ethernetli) kerio yu trail olarak kurdum ve dhcp sini çalıştırıp otamatik ip dagıtarak nete cıkışı yaptık pclerden. http policy den site yasaklamayı felan yaptık traficc policy den port acma kapama tamam yanı mantıgını kaptım yanlız beceremedigim konu user bolumunde.


kerio nun siteden anladıgım web arayüzü aracılığıyla programdan actıgım kullanıcıları internete girmek istediklerinde kendi web arayüzüne yönlendirerek kullanıcı adı ve şifre istedigini eger tanımlı kullanıcı degil ise internete cıkartmadıgını gibi bişey anladım ama programla bunu yapamadım kullanıcı tanımladım şifresini verdim ama herhangi bir pcden internete girmek istendiğinde halen şak diye internete giri yor bu user işini nasıl yapacam detaylı anlatırsanız çok sevinirim. Şimdşden çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 22/11/2008 13:06

(@GokhanDOGAN)
Gönderiler: 780
Prominent Member
 

Merhaba

Öneri olarak ,

Client ın tarayıcısı üzerinden proxy server olarak kerio yo gösterip denermisiniz ?

 
Gönderildi : 22/11/2008 17:29

(@CemKalak)
Gönderiler: 10
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

kerio serverda kurulu ve diger hiç bir pc de clienti yok. dedigin konun olcagını zannetmiyorum yada ben anlayamadım dediğini

 
Gönderildi : 22/11/2008 22:00

(@mehmettopkaya)
Gönderiler: 221
Reputable Member
 

 


öncelikle advancad options dan web interface/ssl-vpn menusunden  enable http web interface işsaretli olması lagzım


Http Policy den url rule tabından yenikural ekle diyorsun url begins with * işaretle action dan deny acces to the web site işaretle advancad user can unlock this rule işaretle terminallerden internete girmek istediklerinde karsına kerio login pach gelicek oraya kullanıcı adını ve şifreyi girdikten sonra açtıgı diger sayfata unlok butonu aktiv olucak unlok dedikten sonra normal sitelere girebilirler...


advancad options danda web interface enable http web interface işsaretli olması lagzım..

 
Gönderildi : 23/11/2008 02:46

(@CemKalak)
Gönderiler: 10
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

aykotr bu dedigini yapacam umarım olur bir iki kurcalarken bi şifre ekranı geliyordu ordan girince istatistik sayfası gibi bişey geliyordu sanırım bakalım dediklerini harfiyen yapacam olacakmı çok tşkler.

 
Gönderildi : 23/11/2008 10:09

(@mehmettopkaya)
Gönderiler: 221
Reputable Member
 

Ben Kullanıyorum Sorun Yok  login ve logout ayarlarından da nekadar süre explorer de hareketlilik olmazsa tekrar şifre girilmesini ayarlarsan kullanıcı 30 dakika kullanmazsa 15 dakika kullanmazsa otomatik logaut ettirebiliyorsun  aşagıdaki Adresten detaylı bilgiler bulabilirsin..


http://www.kerio.com/manual/kwf/en/

 
Gönderildi : 23/11/2008 17:32

Paylaş: