Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Ubnt

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
426 Görüntüleme
(@Serkan.yildirim)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

 

Bir otelde bilgi işlem sorumlusu olarak çalışmaya başladım. Katlardaki wifi erişimi ile ilgili sorun yaşamaktayım. Kullanılan AP cihazı modeli Ubnt Uap-Lr 2,4 Ghz. AP ler kat boyunca koridor da konumlandırılmış durumda. Bir katta toplam 30 adet oda bulunuyor. Yaklaşık 4-5 oda aralıklarla AP ler yerleştirilmiş durumda. Bir katta 5 adet AP bulunuyor. Sorun şu ki oda içlerinde sinyalin zayıf olduğu ile ilgili şikayetler alıyorum. Hatta balkon tarafına geçildiğinde bazı odalarda sinyal tamamen kesiliyor. 

Çözüm olarak ne yapılabilir ? Sinyal kalitesini her noktada nasıl maksimuma çıkarabilirim ? Oda içlerine cihaz konumlandırmak mı ? yada mevcut cihazları daha farklı modellerle değiştirerek mi ? Çözüm önerilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. 

 

Teşekkür ederim.

 

 

 

 
Gönderildi : 05/11/2018 12:16

(@erdemyaglikara)
Gönderiler: 1165
Noble Member
 

Merhaba,

Bu konuda uzaman bir firma ile çalışmanızda fayda var gerekli keşif ve testler yapıldıktan sonra size uygun olan cihazlar daha net belli olacaktır bizim buradan ortamı tanımadan herhangi bir cihaz önermemiz pek sağlıklı olmyacaktır ayrıca otellerde oda içersinde şu ana kadar hiç ap cihazına denk gelmedim.

 
Gönderildi : 05/11/2018 13:07

Paylaş: