Selam ,
siz yapıyı aslında biraz karmaşık hale getirmişsiniz
tavsiyem Kilitlenmesi muhtemelen siyan kanalları manuel durumda bıraktınız arayüzlerine tek tek bağlanıp auto çekmelisiniz cihazlar kanalları en yakın cihazdan farklı hale getirsin birde bu şekilde deneyebilir misiniz ?
iyi günler
Merhaba;
Tabiki deneyebilirim Teşekkürler. İyi günler.
300 kullanıcının olduğu yerde controller olmadan zor verim alırsınız.
4-5 portlu bir mikrotik cihazla her kata farklı ip ile ip dağıtsanız tam bomba olur sizin sistem
Mikrotik aklımda var fakat loadbalance ip dagıtımını yapıyor ayrı ayrı sıkıntı access point'lerin kitlenmesi 3 gün 5 gün calışıyor ama illa biri kitleniyo 🙁
Seelamlar;
Tp-link ile görüşün derim, bu kadar çok kullanıcın olduğu yapılarda controller olan kurumsal markalar (cisco,aruba vb ) tercih edilmeli en kötü ubnt unifi serisi.
[quote user="R.Gökhan YILDIZ"]
Mikrotik aklımda var fakat loadbalance ip dagıtımını yapıyor ayrı ayrı sıkıntı access point'lerin kitlenmesi 3 gün 5 gün calışıyor ama illa biri kitleniyo 🙁
[/quote]
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "ÇÖZÜLDÜ" olarak işaretleyerek benzer problemi yaşayanlara yardımcı olabilirsiniz.
Evet haklısınız ubnt kullanmak var aklımda fakat yine aynı problemi yaşarmıyım onu bilmiyorum korkum bu yönde yatırımı doğru şekilde yapmak gerek galiba cisco kullanıcam herkeze çok teşekkürler.
Selamlar ;
O seviyeye çıkacaksanız Aruba'da oldukça sağlam bir alternatif ki ben kişisel olarak Aruba tercih ederdim bütçe uygun ise.
[quote user="R.Gökhan YILDIZ"]
Evet haklısınız ubnt kullanmak var aklımda fakat yine aynı problemi yaşarmıyım onu bilmiyorum korkum bu yönde yatırımı doğru şekilde yapmak gerek galiba cisco kullanıcam herkeze çok teşekkürler.
[/quote]
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "ÇÖZÜLDÜ" olarak işaretleyerek benzer problemi yaşayanlara yardımcı olabilirsiniz.
Dikkate alınmıştır. Çok teşekkürler.