Forum

TP-LINK Archer MR20...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

TP-LINK Archer MR200 Acces Point Ayarı

ademsadik
(@ademsadik)
Üye

Merhabalar,

Belirttiğim cihazı acces point olarak kullanmaktayım. cihaz şuan "Wireless Router Mode" modunda çalışmakta.

LAN Ayarları bu şekilde.

cihaza kablo ile bağlı olan kişiler 192.168.0.xx şeklinde ip alıyor.
fakat cihaza wifi ile bağlanan kişiler 192.168.1.xx şeklinde ip alıyor.

tüm ayarlarına baktım ama bişey bulamadım. farklı marka acces poınt ile denedim sonuç değişmedi.

sorunu nasıl çözebilirim.

yardımınızı rica ederim.

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 09/05/2018 15:17

Vasvi UYSAL
(@vasviuysal)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

kablo ile baglanan modemden alıyor olabilir (veya tam tersi)

TP-Link'in kendi dokumanında dhcp yi kapatıp modem ile aynı ssid'yi vermenizi öneriyor

https://www.tp-link.com/es/faq-417.html

 

iyi çalışmalar

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/05/2018 15:22

ademsadik
(@ademsadik)
Üye

[quote user="Vasvi UYSAL"]

kablo ile baglanan modemden alıyor olabilir (veya tam tersi)

TP-Link'in kendi dokumanında dhcp yi kapatıp modem ile aynı ssid'yi vermenizi öneriyor

https://www.tp-link.com/es/faq-417.html

 iyi çalışmalar

 [/quote]

cevabınız için teşekkür ederim.

yapımız bu şekilde.

İnternet > Modem > güvenlik Duvarı > Server > Switch

yapıda tek swtich var.  ana swice bağlı kişiler dc serverdan otomatik 192.168.0.xx seklınde ip alıyor.
switch'den gelen kabloyu TPlınk 1.lan portuna bağladım.
Tplınk cihaza kablo ıle bağlı kişilerde 0.xx seklınde ip alıyor. 

sadece wifi tarafına 1 li tabandan ip dağıtıyor.

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 09/05/2018 15:30

ademsadik
(@ademsadik)
Üye

konu hakkında başka fikrin olan varmı?

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 10/05/2018 15:37

ademsadik
(@ademsadik)
Üye

2,4 ghz olan bölüme bağlanınca 1'li tabandan ip veriyor.

5 ghz olan bölümden bağlanınca 0'lı tabandan ip veriyor.

 

garip bişey var ma çözemedim.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 10/05/2018 15:40

Paylaş: