Forum

Enteresan İnternet ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Enteresan İnternet Hızı Hk

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
486 Görüntüleme
(@alperaykut)
Gönderiler: 259
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar Yaşadığım ilginc bir deneyim hakkında yardımınıza ihtiyacım var.Evimdeki İnternet Netspeed firmasında 50 Megabit bağlattırdım.Mahallemize 250 Metre Mesadefedeki Santral Hipernet geldi.Telekom altyapısında port kiralıyorlar sanırım.İnternet youtube'da 4k icerik izleyebilirken facebook yavas twitter yavas netspeed.com fast.com acılmıyor Telefonuma uygulama indirirken tıkanıyor bekliyor bir anda acıyor.Sanki 50 Megabit değil.Eskiden turknet ile 3-4 megabit arası bağlanırdım ama asla bu tip bir sorun yasamadım.Bu arada asla kopma yok nette.Ama Gecikme var Jitter yüksek sanıırım.Bu tip bir durumun neden kaynaklandığını  hangi ağ izleme programı ile anlıyabilirim.Bunun sebebi ne olabilir.Merak ediyorum sebebini bu konuda hakkında beni bilgilendirebilcek bir arkadasdan yardım istiyorum.

 

Teşekkürler

Hayırlı geceler.

 
Gönderildi : 26/01/2018 02:18

(@cahityolacan)
Gönderiler: 514
Super Admin
 

Ben buna benzer bir durumlar daha önce karşılaştım. 

İlk olarak firmanız ile görüşün derim şu konuda emin olmak için bulunduğunuz böglede kiralanan ve size himzet olarak sunulan paket gerçekten tam değerlerdemi ? 

sonrası ise şu güvenlik ile ilgili. 

Bilgisayarınızda belirli sitelerden bahsediyorsunuz youtube sadece izleme ama örneğin facebook için yüklediğiniz bir plug-in yada facebook üzerindeki bir oynadığınız oyun siz siteye girdiğiniz anda etkileşime girip veri aktarıyor yada çekiyor olabilir.

Bu yüzden size tavsiyem wireshark ile siteye girdiğinizde log tutmaznı ve logları incelemeniz olur. Ama wireshark ile akan trafiği izleyebilmek ve analiz edebilmek çok kolay değildir. 

Kolay gelsin...

 

Cahit YOLAÇAN
vExpert - vExpert NSX - CCNA- MCSE - CEH
https://www.vmwaretv.com

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 26/01/2018 12:11

Paylaş: