Forum

Metroethernet kopma...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Metroethernet kopma problemi hakkında.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,324 Görüntüleme
(@emrahaltingoller)
Gönderiler: 52
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar iyi günler iyi çalışmalar.

Başımda çok garip bir dert var. Şirketimizde fortigate ürünleri kullanıyorum, metroethernet bağlantısını merkezimizde geçen ay 100/100 başlattık ve yaklaşık 21 dakikada bir yaşanılan internet kopması problemi yaşamaktayız. Bağlandığı andan itibaren sorun cereyan etti ve Superonline tarafına durumu ilettik.

Direkt laptop ile diğer porttan kopma yaşamamaktayız ve superonline buna dayanarak sorun yaşanmamakta demekte.

Akabinde bizde ilgili vendor firmamız ile aynı cihazın 90d demosunu, 2. noktamızda 20/20 metroethernet ile (ttnet altyapı superonline hizmet kiralaması) kullanılan 60d ilede aynı sonca vardık. sadece kopma süreci uzamakta ama netice aynı.

Pirelli modem ile router görevini üstlendirdik yine sonuç aynı. hatta airties 4443 ile denemde yaptım sonuç değişmedi.

Bu cihazların tamamı 2. noktamda ve binamızda fiber kaset sonlandırma ile binayı besleyen fiber internet altyapısında daha düne kadar 100/20 normal fiber bağlantı ile sorunsuz çalışıyordu.

Özellikle 90d 100/100 simetrikte yetersiz kalma ihtimali dile getirildi ve buradaki bağlantımı 4-5 gün 20/20 ye çektirdim ve sorun yine yaşandı.

Deneyecek bişey kalmadı bence ama aynı swich üzerinden voip bağlantısı santralimi beslemekte ve sorun yok. Ama metroethernet kopuyor. Switch Huawei s2350, sorun yaşanmayan iki kısımdaki switchler huawei s3300. Switch deişimine doğru gidiyor iş ama işin teknik kısmı hata görememekte. Müşteri memnuniyeti gereği değişim gerçekleşecek gibi.

Network konusunda çok çok çok tecrübeli ve bilgili olduum söylenemez ama bir duyumum auto negotiation işlemi sırasında problem olabileceği konusunda bir duyum aldım ne kadar doğru bilmiyorum.

Sizce nasıl bir yol haritası izlemeliyim ve benzer bir dumum başına gelen varmıdır.

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

İyi günler

 
Gönderildi : 16/11/2016 14:14

(@ilyasYILDIZ)
Gönderiler: 441
Honorable Member
 

Merhaba,

100/100 metro ethernet bağlanıtnızda sorun gözükmüyor. bunu sizde tespit etmişsiniz.

"Direkt laptop ile diğer porttan kopma yaşamamaktayız ve superonline buna dayanarak sorun yaşanmamakta demekte."

Yapılması gereken adım adım ilerlemek.

1.Fortinet'in lokalle bağlantısını kesin. Arkasında 1 pc takıp neti deneyin.

2Fortinetin local bacağının bağlı olduğu switchden ağ geçidinize/internete dopru ping başlatın. local erişimde kopma var mı yok mu diye devam edin

3. 2 numaralı testi diğer kenar switchlerde de deneyin lütfen. Problem local kaynaklı broadcast trafiği gözüküyor. Localde mail server varsa spam üretip upload trafiği yapabilir.

 

Kolay gelsin .

 
Gönderildi : 16/11/2016 18:08

Paylaş: