Forum

4948 Switch Default...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

4948 Switch Default Gateway

Hakan UZUN
(@hakan-uzun)
Üye

Merhabalar,

 

Şifre sıfırlama işleminden sonra konfigürasyon işlemine başladım fakat şöyle bir sorun ile karşılaştım.

 

Galiba layer 3 switchler de Default gateway ekleyebilmem için   ip route  komutunu kullanmam gerekiyor  bu komutu kullanıyorum fakat switch böyle bir komut yok diyor  bana uyarı veriyor sebebi ne olabilir acaba.

Daha doğrusu biz Switch i konfigüre ettik ip alamadık  ip alamamızın sebebi olarak da default gateway ı görmediği için düşünüyoruz ekleyemeye çalıştım 

interface Vlan100
ip address 10.0.100.55 255.255.255.0
no ip route-cache cef
no ip route-cache
!
ip default-network 10.0.100.1
ip http server
no ip http secure-server

 Sanki gateway eklenmiş ama vlan 100 ile bağlantısı yok  Şimdiye kadar biz hep layer 2 switch kullanıyorduk şimdi ise layer 3 switch e geçince biraz afalladık açıkcası  bu durumda ne yapmamız gerekiyor yardımcı olabilir misiniz .

Teşekkürler .

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 20/08/2021 16:10

Hakan Uğurlu
(@black)
Üye

Hocam selam. Cisco 4900 serisi mi bahsettiğiniz sw ler? Bizde de aynı sorun var. 2.El olarak almıştık. İçeriğinde ismi lazım olmayan bir telekominikasyon şirketinin bilgileri vardı. Sıfırlarken bile çok uğraştık. Bende ilk kez L3 sw le işlem yapmaya çalışıyorum ama sonuç alamadım. Artık sw lerde sorun olabileceğini bile düşünmeye başladık. Siz sorunu çözdüyseniz nasıl yaptığınızı yazar mısınız. Ya bilen birileri yardımcı olursa sevinirim. Swleri rafa kaldırdık bekliyoruz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/08/2021 14:33

Erdem AVCI
(@erdemavci)
Üye

Merhaba,

config mode da "ip routing" komutunu girmeyi denermisiniz. 

Buna rağmen sorun devam ediyorsa firmware güncellemenizi öneririm.

https://community.cisco.com/t5/routing/cisco-4948-switch-no-enabling-ip-routing/td-p/2931924

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 23/08/2021 15:47
Hakan Uzuner beğendi

Hakan Uğurlu
(@black)
Üye

Maalesef olmadı. Sorun devam ediyor. Firmware olayın bakacağım

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/08/2021 10:17

Hakan UZUN
(@hakan-uzun)
Üye

Sorunumu çözdüm yardımlarınız için teşekkürler.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 03/09/2021 08:00

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Nasıl çözdünüz?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/09/2021 14:21

Hakan UZUN
(@hakan-uzun)
Üye

@hakanuzuner

 

Firmware güncellemesi yaptım ardından ip routing  komutu ile sorunumu çözdüm.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 03/09/2021 16:18
Hakan Uzuner beğendi

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Geri dönüş ve bilgi için teşekkürler.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/09/2021 16:20
Hakan UZUN beğendi

Paylaş: