Forum

Telefon hattı ve et...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Telefon hattı ve ethernet için kablo tavsiyesi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
3,552 Görüntüleme
(@UmutUzun)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

Modemden bilgisayara gelen 1,5-2m, başka odaya giden (fhd görüntü ve veri aktarımı) 10-15m ve de bina girişindeki telefon kutusundan splitter ve modeme kadar ~15m civarı kablolarımı bazısının bozulması ve de stabil sinyal alamadığımdan yenilemek istiyorum.

Telefon hattı için de ethernet kablosu kullanılması tavsiye edildiğini gördüm bazı yerlerde, bunun için belirli bir marka model telefon kablosu mu yoksa cat-6 mı almam sağlıklı olur?

Hem telefon hem de ethernet kaboları elektrik-ses vb. kablolarıyla bir aynı kanaldan geçmek zorunda, ayırabileceğim yeterli bir yer yok. Bunun için UTP yeterli olur mu yoksa FTP kablolar varmış shielded diye geçen, sinyal kaybı olmaması için onlardan mı almalıyım? Telefon için de ethernet kullanırsam onun için ed bir faydası olur mu korumalı olmasının?

Her yerde bu kablolar 305-500m gibi toplu olarak satılıyor, bir yerde nexans cat6 utp gördüm metre olarak yazılmış ve de toplu yazmayan ama orada da utp var.

cat-6 ve/veya ftp kablolarda da normal rj-45 lerin aynısı mı kullanılıyor ya da dışı metal kaplama, içinden kabloları ayırıcıolanlar falan varmış o tarz bir şeyler mi almam gerekli. Metal uç ile dış kılıfla birlikte korumya mı yardımcı oluyor? Eğer öyleyse telefonda aynı kabloyu kullanmanın artısı olur mu?

Bu durum için hangi kabloları önerirsiniz ve de bunları 30-40m gibi istediğim ölçüde nerelerden bulabilirim? Marka model önemi var mı?

 
Gönderildi : 22/06/2016 16:15

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18030
_
 

Merhaba,

CAT kablo ile telefon kablosu çekilebilir teknik olarak mümkün. Yaptığım yerler olmuştu. Büyük işlerde maliyet açısından Telefon kablosu kullanılır.

Çok yüksek akım geçmeyen alanlarda ayırmanıza pek gerek olmayacaktır. Bizim iş yeri büyük sanayi olmasına rağmen çok yerde birlikte tava üzerinden gidiyorlar ve sorun olmadı. Ancak kablolarda FTP mümkünse SFTP kullanmanızda yarar var. 

Satılan yere göre değişir ufak dükkanda bir kaç metre satılabildieği gibi top olarak satılır. Ancak büyük toptancılar top olarak satar. Top 305 metredir. Özel üretimlerde 500 metredir.

Cat-6 nın her türünde RJ45 jack kullanılır. Bunun için Cat6 kabloya göre biraz daha içi geniş RJ45 jacklar piyasada bulunmakta. Cat7 için ise keystone jack kullanılır. Bu genelde patch panel işçiliğinde kullanılır.

30-40 metre her elektrikçide vardır. Mümküse Pirelli, Nexans, Hes gibi marka kullanın.

http://www.cozumpark.com/blogs/donanm/archive/2013/03/10/sistem-odas-kurulumu-ve-network-dizayn-na-dair-saha-g-zlemler.aspx

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 22/06/2016 18:07

(@UmutUzun)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Linki inceliyorum teşekkürler,

 

Verdiğiniz markaları daha önceden de duymuştum tavsiye olarak ama istanbulda nereden alabilirim belirli ölçülerde?

Çevredeki eşektrikçi/elektronikçilerde anca cat5 falan ya da noname tarzı cat6 falan bulunur onlar da utp. Anladığım kadarıyla da en azından f/utp geçenlerden almam gerekiyor.

 

Bir sadece elektrikdeposu.com/KABLO-CAT-6-NEXANS-HALOJEN-FREE,PR-108369.html burada bulabildim ama bu da ftp olarak belirtmediğinden utp diye düşünüyorum. Olmadı böyle yerleri tek tek aramam gerekecek galiba.

 
Gönderildi : 22/06/2016 19:51

Paylaş: