Forum

snaal makina hız
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

snaal makina hız

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
584 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

bir sanal makina için 1gibt nic mi 10 gbit nicmi ihtiyacı olur nasıl anlarız yani windows yada linux bir sınırlaması var mı ? ethernetten hangi hızdacıkıyor yada 1 gbit yetmiyor nasıl neye göre anlarız biraz acıklayıcı yazarsanız sevinirim. yada 10 tane sanal var bunumu topluyoz ?

 
Gönderildi : 07/06/2016 19:54

(@tolgaanit)
Gönderiler: 158
Estimable Member
 

Sanal sunucularının dış dünyaya çıktığı fiziksel nic in toplamı kadar sınırın mevcut. sanallaştırmada VM network oluştururken eğer 1 Gbitlik uplinkler kullanacaksan 4 taneden az fiziksel nic kullanamamanı tavsiye ederim. bunlarıda vmware ya da hyper-v üzerinden Nic teaming yapabilirsin. VMware de Nic teaminde load balancing mekanizması otomatik işlemektedir. Eğer bir uplinkteki toplam kapasite dolmuş ya da dolmaya yakınsa bağlantı diğer uplink üzerinden devam eder.

tavsiyem 10 gbitlik  kartlar ile VM network unu oluşturman network satürasyonu böylece yaşamazsın. eğer yoksa 4*1 gbit.

sanal makinenin nw kartını 10 gbit olmasını istiyorsan vmxnet3 sanal nw kartı kullanmalısın.

windows makinede task manager de performans tan nw trafiğini öğrenebilirsin.

 
Gönderildi : 07/06/2016 20:29

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

hocam gayet guzel anladım.  Benim bir esxi ortamım var 100 sunuculu . Server alacağım bu vmleri buraya taşıyacağım şimdi yeni sunucuda 10 gbit kart alıp almayacağımı nasıl hesaplarım. Sayın az desende öğrenmek için soruyom belkide lazım yonetime ispatlamak için toplam değeri nasıl bulurum. Bu ölçüm nasıl neyle yapılıyor. Hepsini bir hosta ekleyip tek nic denmi ölculuyor hocam yada nasıl

 
Gönderildi : 07/06/2016 22:45

(@tolgaanit)
Gönderiler: 158
Estimable Member
 

10g altyapınız yoksa maliyetli olabilir.nic sayısını fazla tutarak 1 gbit ile devam edebilirsiniz. şu anda ne kadar trafik olduğunu esxtop komutuyla her bir nic den geçen trafiği ölçebilirsiniz. esxtop komutunun kullanımını  sanallaştırmaya açtığınız konuda Tayfun cevap vermişti.

 
Gönderildi : 08/06/2016 10:48

Paylaş: