Forum

ağda aynı masaü...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ağda aynı masaüstünü kullanabilme.. acele yardıma ihtiyacımız var.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
508 Görüntüleme
(@serkanhikmet)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

öncelikle herkese iyi çalışmalar. okulumuzda daha önce yapılmış bir sistem var ama bilgisayarları yenileyeceğimiz için yeni bilgisayarlara bu sistemi nasıl adapte edeceğimizi bilemiyoruz.

 

ana bir bilgisayarımız var ama server yazılımı yok içerisinde. ortak bir çalışma grubu oluşturulmuş. bu ana bilgisayar olarak tabir edilen bilgisayarın masaüstünü aynı çalışma grubundaki bilgisayarların masaüstü ile ortak. dosya vs. silme bu ana bilgisayardan yapılıyor ama diğer ağdaki kullanıcılarda aynı masaüstünde birşeyler ekleyebiliyor. diğer ağdaki bilgisayarlar bu bilgisayarın d sini masaüstünde kısayol olarak görüyor. cd sürücüleri de bu ana bilgisayarın cd sürücüsü olarak yapılmış.

yeni bilgisayarları aynı çalışma grubuna dahil ettik ağ sürücüsünden diğer d yi aldık ama masaüstünü görmüyor. ne yapabiliriz bir fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

 
Gönderildi : 21/03/2016 18:35

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4317
Co-Helper
 

Bir firmadan yerinde destek alamıyorsanız daha ayrıntılı yapıyı ortaya koymanız lazım bu şekilde workgroup ortamda çok açıklayıcı değil anlatımınız.
Ana ve diğer bilgisayarlarda local policy'leri kontrol edin orada birşeyler bulabilirsiniz belki yada 3. parti uygulamaları listeleyin bunu ayrı bir tweak uygulama ile yapmış olabilirler.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 21/03/2016 21:34

(@serkanhikmet)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. ana bilgisayar olarak kullanılan bilgisayarda server işletim sistemi yok windows7 ana bilgisayar olarak adlandırmamın nedeni onun masaüstü ve ve d sürücüsü diğer sınıf bilgisayarlarında paylaştırılmış. ekstra kurulan farklı bir program yok italc hariç o da bilgisayarların ekranı kontrol etmek için.  sürücü eşitleme gibi bir uygulama yapılmış olabilir mi diye düşündük ama bir sonuca varamadık. forumdaki tüm arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

 
Gönderildi : 22/03/2016 18:40

Paylaş: