Forum

Ağ Yazıcısı "Y...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ağ Yazıcısı "Yazdırılıyor" Sıkıntısı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
394 Görüntüleme
(@BarisHayat)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

4 katlı bir firmanın her katında access pointler var ve tüm firma kablosuz olarak çalışmakta. Fortigate Firewall ve Eset Smart Sec. ile korunan sistemde, Bu gün üstesinden gelemediğim 2 arıza ile karşılaştım. İlki lexmark c540 model yazıcı sekreterin bilgisayarına USB ile bağlı ve paylaşıma açılmış durumdaydı. Buna bağlı olan bilgisayarlardan biri (Win7) yazdırmada hata vermeye başladı. Cihazı yazıcılardan çıkardım tekrar ekledim, Bilgisayarın IP numarasını değiştirdim ancak problemi çözemedim. Sorun gider bölümüne girdiğim zaman Sistem Yöneticinize Başvurun hatası çıkıyor. yazıcı çıktı almak istediğimde "Yazdırılıyor" olarak kalıyor bir süre sonra "Hata" yazısı ile karşılaşıyorum.

İkinci Problem ise Oki marka bir yazıcının ethernet ayağına air ties access point takılmış durumda ve bu şekilde paylaşım yapılıyor. Cihazdan çıktı almak isteyen 3 bilgisayardan biri devamlı olarak yukarıda açıkladığım hatanın aynısını veriyor.

Tüm bilgisayarlar aynı katta problem Access Point den mi kaynaklıdır diye düşünürken mesai bitti. İşin içinden çıkamadım  Yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkür Ederim.

 
Gönderildi : 17/03/2016 11:26

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Bazıları çıktı alıp bazıları alamıyorsa yazıcıda problem olmadığını gösterir.

Kontrol Noktaları:

1) Genellikle bu tip sorunlar driver dan cıkar. Sorun yaşayan PC de Driver değişikliği veya yeni yazıcı driver i kuruldu mu?

2) Yakın zamanda sorun yaşayan bilgisayarlar diğerlerinden farklı güncelleme yüklenmiş olabilir mi?

3) Problem yaşayanlar arasında ortak nokta bulmaya çalışın. Sorun yaşamayanlar ile yaşayanları karılaştırın.

4) Lexmark C540 ın takılı olduğu Pc de değişiklik yapılmış mı?

Çözüm Önerisi:

A) Kabul edilmesede restart çözüm sağlar. önce AP leri sonra  Yazıcıları restart etmeyi denediniz mi?

B) Lexmark C540 ın takılı olduğu Pc ve yazıcıyı  shutdown edip 20 sn bekledikten sonra fişini cekin 20 sn bekleyin sonra takıp açın. Arkadan da yazıcı acın

 

 
Gönderildi : 19/03/2016 04:44

Paylaş: