Forum

Zyxel güç...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Zyxel güçlendirici kullanımı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
383 Görüntüleme
(@UgurTombul)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar iyi günler.Çalıştıgım kurumda wireless modem var güzel bir şekilde çalışıyor ama bazı odalara sinyal az gidiyor.Bunun için güçlendirici almışlar ve odadaki kişiler güçlendirici üzerinden bağlanıyorlarmış.Ama ilk sorum ben wireless modemi farklı bir isimle görüp bağlanıyorum mesela wireless1 ama diğer odadaki arkadaşlar wireless2 adında bir ağa girerek bağlanıyorlarmış şifreler aynı tabi.Boyle bir durum mümkün mü?

Yani hem modem için hemde güçlendirici için 2 tane ağ gözüküyor mesela telden girdiğimde.Boyle bir kurulum yapılmış galiba.Ben güçlendiricinin arayüzüne erişebiliyor muyum böyle bir durumda resetlemek için baştan kurmak için.Çünkü diğer odadaki arkadaslarda artık güçlendirici ağına giremiyorlar

 

 

 
Gönderildi : 09/12/2015 14:54

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Access Pointlerin mutlaka arayüzleri vardır, yapı bu şekilde de kurulabilir ancak kablosuz ağlar arasında otomatik geçiş yapamayacağı için tercih edilmez. Bunun yerine farklı kanallar ve aynı SSID ve şifreli bir yapı tercih edilir. Ortamda AP Controller varsa daha stabil olur. 

Cihazlar elektrik kesintisi vb bir sorundan dolayı resetlenmiş olabilir. Ürünün default ip adresi ve şifresi ne ise onu öğreniniz(Google veya üreticisinden).Access point e kablo ile bağlanın ve bağlandığınız laptop/pc ye access pointin default ip bloğundan bir ip verin. Daha sonra default ip adresini browser a yazarak bağlanmaya çalışın.

 
Gönderildi : 09/12/2015 19:48

Paylaş: