Forum

local ve uzak yazıc...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

local ve uzak yazıcı sorunları

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
427 Görüntüleme
(@mahmutercan)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhabbalar.

ayrı locasyonda 2 ofissimiz var. biri fabrika diğeri de merkez binası.

fabrikada sevkiyat, muhasebe ve insan kaynakları gibi departmanlarımız var. kullandığımız erp yazılımımız netsis. yazılım ana bilgisayarımızda kurulu ve ana makinamız yani serverımız merkez binamızda. netsisten rapor, fatura ve irsaliye kesmek için kullanılan yazıcıların bir kısmı fabrikada. fabrikada ki departmanlar netsisin kurulu olduğu servera terminal server uzak masaüstü ile bağlanıyor. fabrikada, örneğin sevkiyaatın yazıcısı local olarak sevkiyatın bilgisayarında tanımlı. terminal servera bağlanıp netsisten yazdırabilmerleri için, sevkiyatın bilgisayarındaki yazıcıyı paylaşıma açıp terminal servera da kuruyoruz. fabrikada ki bütün depatmanlar yazıcıyı bu şekilde kullanıyor. ama yazıcılarla ilgili çok fazla sıkıntı yaşıyoruz. yazıcının ağda daha sorunsuz çalışması konusunda alternatif bir çözün önerisi arıyorum. 

 
Gönderildi : 19/11/2015 18:08

(@OnurPULGAT)
Gönderiler: 136
Estimable Member
 

Merhaba,

Usb port üzerinden uzak bağlantılarda printerlarda ciddi sorunlar oluyor.  Bu konuyla ilgili en verimli çözüm client ve server driverları uyumlu olan bir network yazıcı. Eğer network yazıcı maliyet açısından sıkıntı olur ise mevcut yazıcılarınızı ladox print serverlar ile network yazıcılara çevirip kullanabilirsiniz.

Bazı durumlar da remote desktop client/server versiyon uyuşmazlığı olabiliyor. Client tarafında ki remote desktop connection versiyonu ile sunucuda ki sürümü aynı kullanmanız da çözüm sağlayabilir. Windowslar ve printerların driverları da güncel olmalı.

 
Gönderildi : 19/11/2015 18:23

Paylaş: