Forum

1 Modem Router + 3 ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

1 Modem Router + 3 AP = Tek SSID, Tek DHCP

8 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
4,256 Görüntüleme
(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, elimde 1 adet Zyxel VMG3312-B10A model modem ve 3 adet Zyxel WAP3205 v2 model AP var. Şimdi gelelim konuya.

Kablolu bağlantıda herhangi bir sıkıntı yok. Kablolu bağlanan istemcilerim statik IP alarak internete çıkıyorlar. Kablosuz bağlantı kurmak istiyorum. Kablosuz bağlanacaklar için modem üzerinden DHCP yi açık hale getirdim ve kendi ayarladığım IP bloğunu serbest hale getirdim. Yani statik verdiğim IP adresleri DHCP içerisinde yok. AP lerden isteğim; modem üzerinde açık olan wireless yayınının tekrarlanması ve AP e bağlanan kablosuz istemcilerin modem üzerindeki DHCP den IP alması. Böylelikle kullanıcı istediği AP e bağlansın ama hep aynı yerden IP alsın.

AP ler Access Point, Kablosuz Client, WDS Repeater ve Universal Repeater ile 4 farklı çalışma moduna göre ayarlanabiliyor. Ancak ben bunlardan hangisini kullanacağımı bilmiyorum.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

 
Gönderildi : 13/07/2015 13:21

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

wds repeater veya universal repeater olarak deneyebilirsiniz

AP tarafında dhcp servisi var ise kapatmanız gerekmekte 

 

 

iyi çalışmalar

 

 

 
Gönderildi : 13/07/2015 15:13

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Sayın Vasvi UYSAL;

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aynen öyleymiş. Dün biraz uğraştım ve çözdüm. Aslında basitmiş. 🙂

Öncelikle modem üzerinde WDS ayarlarına girip uzak köprülerin MAC adreslerini buraya tek tek yazıyoruz.

Daha sonrasında AP leri Universal Repeater moduna alıp çalıştırıyoruz. Modem üzerinde DHCP açıksa AP otomatik olarak bir IP alıyor. Daha sonra bu IP ye eriştiğimizde AP in web arayüzüne giriş yapıyoruz. LAN ayarlarından AP e statik bir IP adresi atıyoruz. Sonrasında Kablosuz LAN ayarlarından SSID ismini modemdeki SSID ismiyle, şifreyi ve kanalı da aynı şekilde ayarlıyoruz.

Sistemimiz bu şekilde sorunsuz şekilde çalışmakta ancak kanal isimlerinin aynı olmasından mıdır nedir bazı istemci cihazlar AP lere çok yakın olmasına ve arada engel olmamasına rağmen sinyali alamıyor ya da kopmalar meydana geliyordu. Ben de kanalların hepsini farklı yaptım. Şimdilik herhangi bir sıkıntı kalmadı.

 
Gönderildi : 14/07/2015 15:54

(@birkanurlu)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Osman bey talepleriniz zaten temel şeyler. Çoğu Access Point'te DHCP
servisi olmadığı için Router'dan aldığı bağlantıyı (IP) aynen dağıtacaktır. Universal Repeater yaptınız fakat AP'ler arasındaki mesafe nedir, birbirlerini görüyorlar mı? Access Point modunda konfigure edip kanal seçimini de otomatik yada AP'lerin konumlarına göre 1 6 11 olarak seçebilirsiniz bence. Kanallar mutlaka farklı olsun birbirinden.

http://www.cozumpark.com/forums/thread/468269.aspx

üstteki linkten görebileceğiniz konuda ben de Kablosuz İnternet konusunda yaşadığım sorunla ilgili çözüm yolumu yazmıştım.

 
Gönderildi : 16/07/2015 22:57

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Birkan Bey merhaba;

Mevcut yapımda tüm AP leri aktif hale getirdiğim zaman internete erişim hızımda inanılmaz bir yavaşlama oluyor ki bunun nedeninin ağ trafiğine bağlıyorum. Bir yerlerde hata yapıyor olabilirim. Bu aralar başka işlere yoğunlaşıyorum. O yüzden o konuya daha sonra bakacağım. Eğer sağlıklı bir yapı elde edersem mutlaka buraya da yazarım. 

Göndermiş olduğunuz linki inceledim. Kullanmış olduğunuz ürünleri mutlaka inceleyeceğim. Çok teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar... 

 
Gönderildi : 28/07/2015 13:03

(@ismail_TOZKAPAR)
Gönderiler: 57
Trusted Member
 

Merhaba Osman bey,

 

İnternet hızınızın düşmesi User sayısı ve internet trafik yoğunluğuna bağlıdır, Bu tarz durumlarda Router + AP yetersiz kalır kanaatindeyim bu nedenle IP bazlı band genişliği tanımlamanız ve internet bağlantınızı verimli dağıtım sağlamanız gerekmektedir, Aksi durumda kullanıcılar Online Oyunlar, Online videolar vs ile bağlantıyı sömürürler, bu nedenle IP aralıklarına sabit bant genişliği tanımlamanız daha hayırlı olacaktır..

Not: İşin içine Kullanıcı Sayısı girdiğinde Firewall + Log kayıt gibi bir takım yasal durumlar nedeniyle ek maliyetli işlemler yapmanızda gerekir.

 

İyi günler. 

 
Gönderildi : 29/07/2015 19:31

(@MuharremPOLAT)
Gönderiler: 79
Estimable Member
 

Merhaba;

bende aynı modemden kullanıyorum. modemin başka bir sıkıntısı da hem kablosuz hemde kablolu halde max.32 client bağlanabilir. cihaz 30 u gördüğünde zaten şişmeye başlıyor. ve bağlantı koparıyor. kendini resetliyor.

 
Gönderildi : 28/10/2015 13:38

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba; bende aynı modemden kullanıyorum. modemin başka bir sıkıntısı da hem kablosuz hemde kablolu halde max.32 client bağlanabilir. cihaz 30 u gördüğünde zaten şişmeye başlıyor. ve bağlantı koparıyor. kendini resetliyor.

Sorununuz devam ediyor mu?

 
Gönderildi : 30/11/2017 13:06

Paylaş: