Forum

Load balance
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Load balance

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
436 Görüntüleme
(@yasinhazer)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Her modemde 4 mbps lik ADSL yi bağlantıyla 8 Modemi load balance cihazıyla birleştirmem neye yarar? Yani 4mbps * 8 =32mbps lik bağlantı hızı mı oluşur.

 
Gönderildi : 22/09/2008 23:47

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;


 



Bir çok bilgi işlemci, internet kafe sahibinin en büyük sorunu Telekom tarafından verilmekte olan max bağlantı hızının 2048k olması Telekom bu hızın üstüne dsl sistemleri ile çıkmayı pek düşünmüyor bunu üzerinde ki hatlar yani kiralık devreler ise ciddi miktarda pahalı o zaman bizlere bir seçenek kalıyor Load Balance sistemi.

Load Balance sistemi bir çok net bağlantısının aynı anda locale sunulması sistemi olarak görülebilir bunun dışında tüm yönetimin tek bir noktadan yapılması tek bir fire wall sistemi ile tüm sistemlerin güvenlik altına alınması olarak ta düşünmek gerekir. Load Blance yapn aygıtlarda aynı anda birkaç farklı dsl, kablo, ve kiralık devre hatlarını birleştirmek mümkğn olduğu gibi clinet leride istenilen bağlantı üzerinden internete çıkartmak yada tüm bağlantıları tek bir bağlantı şeklinde sunmak mümkün. Bu şekilde birçoğumuzun sorunu olan internet hızı problemini aşmış oluruz.

Bu sistem sayesinde evlerimizde server sistemleri kurmak da mümkün bu şekilde dışarıya göndereceğimiz web, ftp, verilerini birkaç farklı kanaldan aynı anda istemciye yollayarak gönderim hızımızı da arttırmış oluruz.

Load Balance sistemin bir diğer yararı ise aynı anda farklı servislerden alınan bağlantı ile örnek kablo internet ve adsl sistemi gibi birinin kesilmesi durumunda diğeri üzerinden giriş ve çıkışları sağlayarak hem local daki istemcilerimize hemde dışardan sunucularımıza erişmeye çaışan istemcilerimize kesintisiz hizmet sunmuş oluruz.

Aynı anda iki hattı kullanabiliyor ve bunların aynı omrugada olması gereksini mi bulunmadığı için farklı omurgalardan ( kablo net, adsl, g.shdsl, kiralık hat ) alınmış olan tüm sistemlerimizde tek bir noktadan yönetmiş oluruz.


Alıntıdır.

 
Gönderildi : 23/09/2008 00:13

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;


Yukarıda load balancing acıklaması yapılmıs ama kabaca bir acıklama da ben yapmak istedim.


Sadece Sizin dediğiniz gibi 4*8 : 32 yapmakla kalmıyor aynı zamanda;


Mesela 20 bilgisayarınız var 2 tane de ADSL hattınız ve load balancing yaptınız. hatlardaki yogunluga göre bilgisayarları bos olan hatta yönlendirmektir Load balancing.


Örnek:  1 makinada 400 kbps ile download yaparsanız eger 2. makineyi 2. ADSLe yani bos olan ADSL e yönlendirir.

 
Gönderildi : 23/09/2008 00:20

(@esersolmaz)
Gönderiler: 3204
Illustrious Member Yönetici
 

Yanlış bilgilendirme oldugu için konuya girme geregi duydum.


Load balance çok basit bir açıklama ile yük dengelemektir. Yani x bir cihaza 2 farklı innterface ten iki farklı teknoloji baglayıp bu hatların download kapasitelerini birleştirmiş olmazsınız . Bu hatlarda biri kullanılırken gelen diger bir istegi öbür hat üzerinde kullandırabilir yada 2. hattı backup mantıgı ile çalıştırabilirsiniz gibi senaryolar yazılabilir.


Ama 4*8=32 demek yanlış olur... ama gene özenle belirtmek isterim ki bunu yapan bir cihaz varmıdır. Ben bilmiyorum belki vardır. Ama buda load balance olmaz....


İyi geceler....

 
Gönderildi : 23/09/2008 00:56

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Hocam yanlıs bilgilendirdiysem Özür dilerim. Birleştirme olayını bende bilmiyordum Fakat '  yada tüm bağlantıları tek bir bağlantı şeklinde sunmak mümkün. Bu şekilde birçoğumuzun sorunu olan internet hızı problemini aşmış oluruz.' cümlesinden yola cıkarak yazdım. Tekrar özür dilerim.

 
Gönderildi : 23/09/2008 01:52

(@esersolmaz)
Gönderiler: 3204
Illustrious Member Yönetici
 

estafuruallah

 
Gönderildi : 23/09/2008 02:57

Paylaş: