Forum

15 Km alana interne...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

15 Km alana internet Wifi istasyonu kurmak istiyorum!!!Onerileriniz

5 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
1,554 Görüntüleme
(@FikretGulcu)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

1) Arkadaslar öncelikle merhaba 15 km lik alana Wifi Sistem Kurmak istiyorum.Kisi her yerden internete sorunsuz bir sekilde girebilecek.ve bunu sorunsuz bir sekilde satbil olarak kullanabilecek Bütce cok onemli degil onemli olan Musteri memnuniyeti tabiki fazla asiri kacmamak sarti ile Ve bunun Sorunsuz calismasini istiyorum Nasil yapabilirim Hangi Cihazlari kullanmalıyım.Sorunsuz Kullanabilmem için bilgilerinizi bekliyorum

2)yaklasık 1500-2000 kisilik bir otel var . Buraya Ağ sistemi kurulacak..Nasıl bir sistem kurmaliyim mi bu otelde ag sistemi sorunsuz ve stabil calisabilmeli .. Otel L seklinde yaklasık 300 metre sol 300 metre sag olacak sekilde 3 blokdan olusuyor 5 katlı en alt katında toplantı salonu var .. BUraya hangi marka ve cihazları kullanırsam rahat ve sıkıntısız sekilde network sistemi calisabilir .. 

 

MOdem ?

Firewall Cihaz ?

Acsess Pointler...?  

 

Yardımlarınızı bekliyorum iyi calismalar.  

 
Gönderildi : 27/11/2014 15:51

(@ercanbaskaya-2)
Gönderiler: 10
Active Member
 

www.ubntturkiye.com buradaki ürünlere bi bakmanı tavsiye ederim. Ben bazı ürünlerini kullanıyorum gayet başarılı.

 
Gönderildi : 28/11/2014 14:18

(@aliselvi)
Gönderiler: 278
Reputable Member
 

Fikret Bey,

 Selamlar öncelikle, size tavsiyem şöle olucak AP'ler için UBNT veya HP MSM 430 ürünlerini tercih edebilirsiniz. UBNT'de AirmaxOmni uygulaması ile 360 derece 5 Ghz radyo yayın verebilirsiniz. İç Mekanlarda UBNT Unifi-Pro iş yapar.

Hoteller en sağlam sistem COSLAT ile görüş derim hotel entegrasyonu var, HotSpoting, İnternet Payment, 5651 Log Analiz, IDS, IPS Komplike bir sisteme sahip olabilirsiniz. Modem olarak Vdsl kullanıcaksan Zyxel, Airties olabilir.

 
Gönderildi : 29/11/2014 19:13

(@mehmetalicivan)
Gönderiler: 10
Active Member
 

merhaba öncelikle kuracağın sistem profesyonel bir sistem olmalı heskes ubnt tavsiye ediyor neden çünkü ayarlaması çok basit ama ben ubnt tavsiye etmiyorum güzel ve sıkıntısız iş yapacaksan mikrotik öneririm mikrotik sana yapmak istediğin tüm işi yapabilecek kapasitededir.

ama uzman bir kişi tarafından konfigürasyonu yapılmalı.şuan kendim bir ilçede komple mikrotik ürünleriyle 15 km çapında yayın yapmaktayım.

 

kolay gelsin 

 
Gönderildi : 03/12/2014 14:01

(@Aliaksakal)
Gönderiler: 5
Active Member
 

Hocam benzer yapıları gördüm ve şu an çalışıyor.

Ama sizin bütçenizin ilk kurulumu değil sonrasında ne kadar  limitinizin olduğu. Bunu siz bilirsiniz zaten de  aslında bunuda belirleyen sizin wifi denki trafik  yada  abone sayısı belirler.

Önce Otelinize Telekomdan Metro devresi almalısınız bence. ( biz Öyle Yaptık.)

Fiberin ucu swice switchten çıkan uplinkte   Mikrotike giriyor.  Mikrotik herşeyi hallediyor.  uzaktan bağlanıp destek te oluyorlar

 

Bahsettiğiniz  alanada büyük wifi antenler kuruyorsunuz.   telefonunda wifiyi gören vatandaş bağlanmaya çalıştığında  direk bizim sayfamıza yönleniyor ve  kaç saat yada kaç gb lık paket istediğini seçip ödemesini yapıyor.  Sonra  bağlanabiliyor Tabi siz bu kapıyı açık bırakıp insanlara ücretsiz kullandırqcaksınız

 

Lakin bunun için izin almanız gerekır diye biliyorum. BTK  bakıyor bu işlere 

 
Gönderildi : 01/01/2015 22:12

Paylaş: