Forum

metro ethernet bağz...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

metro ethernet bağzı sitelere girmeme sorunu

berkcekisbas
(@berkcekisbas)
Üye

Merhaba arkadaşlar ilginç bir sorunum var hali hazırda çalışan metro ethernet bağlantım ttnet idi fakat türknet e geçtik ve ilginç bir sorun ile karşılaştım.  elimde fortigate80c var o olmadı birde pfsense kurup denedim yine aynı sonucu aldım. 

örn: edevlet e girerken login ekranı geliyor kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra bekliyor ve sayfa kullanıolamadı gibi bir sorun alıyorum. aynı konfigurasyon ile turknet i çıkartıp ttnet i taktığımda hiçbir sıkıntı yok işin komik yanı firewall ı aradan çıkartıp direk kabloyu girdiğim zaman açabiliyorum 🙁 bir anlam veremedim 

 

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 07/11/2014 11:16
Özgür MAZLUM
(@ozgurmazlum)
Kıdemli Üye

Sorun yaşadığın site esnasında  debug açarak nerelere bağlantı sağladığını ip ye erişip erişemediğini kontrol edebilir misin?

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/11/2014 11:42
berkcekisbas
(@berkcekisbas)
Üye

özür dilerim debug işlemini nasıl yapabilirim tarayıcı eklentisi ile mi ? yada hangi eklenti ile

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 07/11/2014 12:00
berkcekisbas
(@berkcekisbas)
Üye

[quote user="berkcekisbas"]özür dilerim debug işlemini nasıl yapabilirim tarayıcı eklentisi ile mi ? yada hangi eklenti ile[/quote]

 

KOntrol ettim chrome un geliştirici araçları ile ama ek olarak herhangi bir yere bağlanmıyor.

 

http://destek.kosgeb.gov.tr/ burada solda kayıtlı üye girişi var buraya kadar normal üye giriş ekranını görebiliyorum. ama login olmak istediğimde bekliyorum ve sonuç hata ama aynı işlemi firewall veya konfigurasyonda hiçbir değişiklik yapmadan ttnet metro yu bağlarsam sorunsuz giriyorum 🙁 

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 07/11/2014 12:05
Ertan ERBEK
(@ertanerbek)
Tecrübeli Üye

[quote user="berkcekisbas"]

Merhaba arkadaşlar ilginç bir sorunum var hali hazırda çalışan metro ethernet bağlantım ttnet idi fakat türknet e geçtik ve ilginç bir sorun ile karşılaştım.  elimde fortigate80c var o olmadı birde pfsense kurup denedim yine aynı sonucu aldım. 

örn: edevlet e girerken login ekranı geliyor kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra bekliyor ve sayfa kullanıolamadı gibi bir sorun alıyorum. aynı konfigurasyon ile turknet i çıkartıp ttnet i taktığımda hiçbir sıkıntı yok işin komik yanı firewall ı aradan çıkartıp direk kabloyu girdiğim zaman açabiliyorum 🙁 bir anlam veremedim 

 

[/quote]

 

Metro için kullandığınız routın markası nedir ? 

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/11/2014 12:09
berkcekisbas
(@berkcekisbas)
Üye

fortigate 80c kullanıyoruz mesela şu anda hotmail login ekranına girebiliyorum ama kullanıcı adı şifre girdikten sonra bekliyor ve tarayıcıda hata alıyorum

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 07/11/2014 14:58
Ertan ERBEK
(@ertanerbek)
Tecrübeli Üye

Fortigate le bir konuşun, cihazın tüm IDS IPS gibi özellklerini kapattıktan sonra MTU değerini 1500 civarına yükseltin. Sorun çözülecektir tabi şunuda unutmayın bazen telekom routinglerde sorun çıkartıyor bu nedenlede giremiyor olabilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/11/2014 15:59
Paylaş: