Forum

iki lokasyon arası ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

iki lokasyon arası bağlantı nasıl olmalı

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
535 Görüntüleme
(@HanifiYalcin)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Dudullu ile samandıra arasında bulunan şubelerimiz arasında bir bağlantı yapmak istiyoruz. Bu konuda yardımıcı olursanız sevinirim.

şöyleki;

Samandırada bulunan fabrikada erp server bulunmaktadır ve burada 8 mbit adsl internet hattı kullanılmaktadır. Türk telekomun bu bölge için vermiş olduğu en yüksek hız bukadar maalesef.

Dudullu da ise 60 kullanıcı bulunmaktadır. Bu kullanıcıların samandırada bulunan erp server üzerinde çalışmaları gerekmektedir.

Nasıl bir yapı kurmamızı tavsiye edersiniz.

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 23/07/2014 17:02

(@HanifiYalcin)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

samandıra 35 kişi var. şöyle bir şey yapsam olur mu?

her iki tarafa pfsense koysam. Dudullu için 3 tane adsl at alıp multiwan yapsam (load balancing) sorun çözülür mü sizce. 

Kesin çözüm her iki taraf için ghdsl midir? Bu arada bizim burası için ghdsl 1 mb zor verebiliyorlar.

 
Gönderildi : 23/07/2014 17:28

(@HanifiYalcin)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

10 kilometre.

Gdat olmadan çözüm bulabilir miyiz?

Normalde şu şekilde çalışıyoruz.

samandırada 4 adet adsl hat var. bunlardan birini samandıradaki personeller internete çıkarken kullanıyoarlar. diğer 3 hat ise erp programı için kullanılıyor. server 2008r2 remote app ile exe dosyalarını hazırlayıp programı kullancak kişilere veriyoruz. Bu app lerin içinde full adress yazan kısma elmizde bulunan 3 adsl hattın iplerinden birini yazıyoruz. bu şekilde 2 tane daha remote app oluşturuyoruz. toplamda 3 adet oluyor ve kullanılcılar arasında bölüştürüyoruz. 40 kişi kullanıyorsa erp programını her 13 kişiye bir remote app veriyorum bu şekilde kullanıyorlar. ama bazen progam yavaş çalışabiliyor. yada hat düşmesi olabiliyor. şöyle bir şey yapmak mümkün olabilir mi bilmiyorum. Bir havuz oluşturup içerisinde 3 adet dış ip olacak.

kullanıcılar bu ip ler üzrerinden erp programına bağlanacaklar. kullnıcı erp ye bağlanmak istedğinde load balancing yapacak bir şey olmalı. hangi hat müsait ise onun üzerinden yada eşit bir şekilde dağılım. 

 

 
Gönderildi : 23/07/2014 20:56

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

ERP sunucusunun bulunmadığı lokasyona da bir sunucu konumlandırıp, her iki erp sunucusu arasında replikasyon yaptırmakta bir seçenek olabilir.  Bu yapıda bir şekilde bağlantınız kesilse dahi kullanıcılar çalışmaya devam eder, bağlantı up olduğunda her iki sunucu replike olarak güncel datalar senkronize edilebilir. Bu arada ERP yazılımınız nedir? Veri tabanı olarak ne kullanıyor.

 

Bknz: SQL Replikasyon

 
Gönderildi : 24/07/2014 13:23

(@HanifiYalcin)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Adasoftun erp programı veri tabanı ise sql kullanıyor. Replikasyon tüm veri tabanı bazında mı oluyor. Network altyapısı sağlam değil. sorun olmaz mı?

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 24/07/2014 18:11

(@emredemirci-2)
Gönderiler: 226
Reputable Member
 

SQL tarafında Replikasyon çeşitli modelleri varmış. Değişenleri alacak şekilde yapılandırılabilirmiş.

 
Gönderildi : 26/07/2014 20:26

Paylaş: