Forum

Agı kontrol altina ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Agı kontrol altina almak yonetmek

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
477 Görüntüleme
(@hakankaya)
Gönderiler: 82
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Copy center isi yapiyoruz isyerinde 15 pc , 15 profesyonel printer , 1 adet apache sunucu , 1ad nas lan depolama var bazi zamanlarda network cok agirlasiyor ve bunun neden kaynaklandigini gormek istiyoruz. Hangi cihaz ne kadar hat harciyor vs hatta bunlari limitlendirmek istiyoruz . bunun yani sira pclerde kisitlama url filter vb kisitlamalar yapmak istiyoruz.yazicilara gonderilen dosyalar genelde 100 mb ile 2 gb araliginda butun bu isteklerimizi nasil karsilayabiliriz .yanlis hatirlamiyorsam hp marka 48  portlu bir switch var 100 mbit fibernet var modem standart ttnet modem huawai yardimlarinizi bekliyorum tesekkurler .

 
Gönderildi : 21/07/2014 22:39

(@fatihyegin)
Gönderiler: 342
Reputable Member
 

Merhabalar

Öncelikle bu yavaşlığın bir çok sebebi olabilir tam kestirmek için fiziksel olarak monitor etmek gerek ama anlattıklarınızdan olması gerekeken ve ihtiyacınıza uygun olan tavsiyelerden bahsedicek olursak.

 "dosyalar genelde 100 mb ile 2 gb araliginda" gibi bir dosya trafiğinin olduğu yerde bahsettiğiniz 48 portlu hp switch'in gigabit olması gerekli fast ethernet mi, gigabit mi bahsetmemişsiniz ama fast ethernet(10/100) ise yeni bir 48 port gigabitlik (10/100/100) switch gerekecektir.

Bahsettiğiniz url kısıtlama, kullanıcı monitor gibi işlemler için piyasadaki mevcut free yazılımları kullanabilirseniz (pfsense vb.) bunlarlada yaparsınız ama tavsiyem yeterli bilgi birikimi yoksa o tarafla uğraşmaktansa piyasadaki sizi yönetimsel anlamda yormıyacak uygun bir Utm Firewall konumlandırmanız olacaktır.

Kolay Gelsin. 

 
Gönderildi : 22/07/2014 00:56

(@hakankaya)
Gönderiler: 82
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Switche bağlanan pc ler 1 Gbps Olarak bağlanıyor dolayısıyla gigabit switch oluyor galiba.

 Aslında anladığım kadarı ile benim ihtiyacım olan şey iyi bir server hem trafiğimi kontrol edebileceğim hem apache sunucumu barındırabileceğim hatta nas cihaz olarakta değerlendirebileceğim bir sunucu.

Bir kaç gündür inceliyorum

Pfsense bu ihtiyaçlarımı karşılamıyor sadece firewall olarak çalıştığı için aynı anda hem apache sunucu hemde file server olarak kullanamam.

Bu tür özellikleri barındıran zentyal , clearos gibi sistemler var muhtelemen bu tür bir çözüm bu işlerimi görecektir diye düşünüyorum.

 

Yeri gelmişken sorayım güçlü bir sunucuyu vmware ile sanallaştırıp hem microsoft server hemde zentyal tarzı bir sistem kurmak istesem bu sunucuda kaç adet ethernet kartı olması lazım.

 zentyal dış  + Zentyal iç + Microsoft Dc 

3 Adet Ethernet yeterli olurmu acaba 

tek bir ethernet kartı ile vmwareda sanal ethernetler ekleyerek bu işi çözemem sanırsam. 

 

Son bir soru zentyalda firewall + Web server + File server hepsi aynı ip üzerindenmi çalışacaklar. yoksa ben ayrı ayrımı ip veriyorum burda kafam karıştı biraz. 

 

tr → en
I would be
zamir: I, myself
isim: ego, mole, nevus, beauty spot
 
Gönderildi : 22/07/2014 01:48

(@AliYILMAZ)
Gönderiler: 125
Estimable Member
 

tek bir ethernet kartı ile vmwareda sanal ethernetler ekleyerek bu işi çözemem sanırsam

sorunun cevabını kendiniz vermişsiniz zaten.

Son bir soru zentyalda firewall + Web server + File server hepsi aynı ip üzerindenmi çalışacaklar. yoksa ben ayrı ayrımı ip veriyorum burda kafam karıştı biraz. 

yerinizde olsam zentyal a hiç uğraşmadan pfsense ile firewall tarafını quad Ethernet alıp vmware e uygun 4 ethernetide sanallara tek tek ayırıp dc+pfsense+web server+file server için lisansınız varsa Microsoft tarafında yoksa freenas veya benzeri bir open source ile çözebilirsiniz. 

ip ler ve Ethernetler farklı olacağı için trafik olarak sanallar daha rahat çalışacaktır. 

internet tarafında pfsense i yönetmeniz daha kolay olur zentyal kullandım bazı özellikleri iyi ama destek ve sorunlar yüzünden sizi çok uğraştırabilir. 

 

 
Gönderildi : 22/07/2014 05:29

(@semihimir)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Hakan Bey merhaba 

İsteklerinize cevap verecek  pfsense olarak görüyorum.Pfsense yi kurarsınız üstünde load  balancig ile pclerinizin network kullanımı limitlendirip istedğiniz url filtrelemeleri yapabilirsiniz.Yukarıda da dediğiniz gibi quad bir server alıp bunu  wmware ile sanallaştırıp üstüne web server ve file serveri kurabilirsiniz.Ayrıca file server hizmetini server üzerinden  almanız daha  sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.Nası da server storagelerine ekleyerek yapılabileceğini düşünüyorum 

 
Gönderildi : 23/07/2014 05:02

Paylaş: