Forum

VPN seçenekler...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

VPN seçenekleri, 50-100 farklı nokta ve 1 merkez arasında

21 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
1,165 Görüntüleme
(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Sadece merkezde sabit IP olması yeterli.

 
Gönderildi : 06/06/2014 12:37

(@emredemirci-2)
Gönderiler: 226
Reputable Member
 

Örneğin;

Şube tarafında 4 bilgisayar olduğunu düşünelim. Sadece 1 bilgisayar internete çıkiıyorsa ammyy admin free tüm bilgisayarlara kurulur. İnternet erişimi olan bilgisayara bağlanılır. Onun üzerinden ip adresi ile internete bağlı olmayan bilgisayarlara bağlanılarak uzak destek verilir.

İnternete erişen bilgisayara IIS ftp server kurulur ve geri kalan 3 bilgisayar ftp sunucuya loglaraı atar. ftp sunucu istediğiniz lokasyona 3. parti yazılımla logları gönderir.

Geriye bir tek statik ip tarafı kaldı. ttnet tarafında 9 tl vermek demek yılda 108 TL cepten çıkması demek. 75 lokasyonda ise yılda 8100 TL cepten çıkması demek. İnternete çıkan bilgisayara ammyy admin free kurup şifre vs... ayarlarını yaptıktan sonra ID ile bağlanmak kalıyor. 

 

Bir başka örnek olarak;

Windowslar vpn client olarak istediğiniz lokasyona bağlanır. Tek olması gereken merkezde vpn server. Eğer şublerde internete çıkılması istenmiyorsa gateway (ağ geçidi) adsl modem yazın. DNS kısmına 1.1.1.1 yazın. Merkezdeki statik ip adresine VPN ile bağlanacak fakat web sayfası açamayacaktır. (Şube tarafında VPN ayarlarını yaparken "uzaktaki ağ geçidini kullan" seçeneğini kaldırmanız gerekir.Ayrıca vpn yaparsanız şubelerin ip segementlerini değiştirip statik routing tanımı eklemeniz gerekir.) Bu arada şubeler farklı müşteriler ise merkezde vpn güvenliğini sağlamanız gerekir. (Bir müşterinin sizin üzerinizden diğer müşteriye erişmesini sanırım istemezseniz.)

__________________________________________________________________________________________ 

Merkez tarafını boş verin merkezi şube tarafına göre yapılandırırız. Şube tarafından biraz daha bahsederseniz daha farklı çözümler üzerine düşünebiliriz.

 
Gönderildi : 06/06/2014 23:15

Sayfa 2 / 2
Paylaş: