Forum
Dell Layer 3 core switchlerde Vlan Membership menusunden portlari VLAN member'i yaparken U (Untagged) kullaniliyor. Bu farkli Vlan'larin birbirlerine broadcast yapabilecekleri anlamina mi geliyor?
Dell Layer 3 core switchlerde Vlan Membership menusunden portlari VLAN member'i yaparken U (Untagged) kullaniliyor. Bu farkli Vlan'larin birbirlerine broadcast yapabilecekleri anlamina mi geliyor?
aynı vlndasalar evet ayrı IP blokundalar ise kendi brodcast domainleri içinde hayır.
2 ayrı vlanın birbirine broadcast yapması ise kastettiğiniz , bunu yapmazlar
Broadcast (Yayın Trafiği):
Ağ iletişiminde verinin aynı ağ segmentindeki tüm cihazlara gönderilmesi işlemidir.
Özellikleri:
-
Hedef IP adresi broadcast adresi olarak belirlenir (örn. IPv4’de
255.255.255.255veya subnet broadcast adresi). -
Tüm cihazlar paketi alır ve işler.
-
Kullanım örnekleri: ARP istekleri, DHCP Discover mesajları.
-
Fazla broadcast, ağ performansını düşürebilir (broadcast storm).
Kısaca: Broadcast, bir ağ segmentindeki tüm cihazlara aynı anda veri göndermeyi sağlayan iletişim yöntemidir.
Hayir Vasvi hocam Vlanlarin birbirlerine broadcast yapmasini kastetmemistim.
Farkli Vlanlardaki PClerin broadcastinden bahsetmistim. Eger core switchteki portlar untagged ise ...... OOOPPPS simdi jeton dustu :)))) Dogru ya tagged ise Vlanlar ayni portu kullaniyordu :))) Untagged ise niye kullansinlar haliyle broadcastsadece kendi Vlaninda kalir :)))
Tovbe ya azmi uyuyorum ne :))
Tesekkurler 🙂
🙂 vlanlar derken , vlan tanımını değil vlan içerisindeki cihazları (pc server printer ap vs ) kastetmiştim .
iyi çalışmalar