Forum

Mikrotik ve Uydunet...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mikrotik ve Uydunet Bağlantısı.

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
2,061 Görüntüleme
(@sercantek)
Gönderiler: 70
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba,

 

Aranıza yeni katıldım. Forumda gerçekten değerli bilgiler var. Bundan sonra kısmetse network üzerine forumdan faydalanacağım gibi aynı zamanda elimden geldiğince katkıda bulunacağım inşallah.

 Bir konuda yardımınızı almak istiyorum. Mikrotik yapılandırmada TTNet'in modemlerini bridge moda alıp mikrotikten interface'den PPPoE profili tanımlayarak yapılandırıyorum. Bir müşterim uydunet kullanmaya başladığını ve mikrotiki ona göre yapılandırma istediğini bildirdi. Fakat daha önce uydunetin netmaster modemlerle ilgili bir çalışmam olmadığı için kafamda canlandıramadım. Mikrotiki yapılandırmak için uydunet netmaster modemde ne gibi ayarlamalar yapmam gerekiyor.Bu konuda bilgi arıyorum. yardımcı olursanız sevinirim. 

 Teşekkürler.. 

 
Gönderildi : 19/02/2014 02:18

(@sercantek)
Gönderiler: 70
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Soruma Cevap gelmedi. Sanırım bu konuda kaynak sıkıntısı var. Bağlantıyı Sağladım. Özetler isek aşağıdaki şekilde yapılabilir.

Mesela Cihazımızın ip başlangıç adresi 192.168.1.10,Ağ maskemizde 255.255.255.0,modemin ip adreside 192.168.1.6 olsun.

Winbox aracılığı ile Mikrotik'în ayarlarına ulaşıyoruz. 

 IP/Addresses kısmına gelip yeni adres tanımlaması yapıyoruz. modemin takılı olduğu porta 192.168.1.10/24 olarak tanımlama yapıyoruz.

IP/Routes kısmına gelip burada route ekleme yapıyoruz ve modemin ip adresini gateway olarak veriyoruz. yani 192.168.1.6

 Eğer yazdığımız ip adreslerini doğru verdi isek sorunsuz internete erişim sağlayacağız demektir. Denemek için terminali açıp şu komutu yazın. ping www.google.com.tr dediğinizde pingliyorsanız sorun yoktur. geri kalan ayarlar için normal prosedür devam edeceksiniz.

 Extradan Dışarıdan gelen portları mikrotik'e yönlendirmek için modemin arayüzüne girip buradan dmz özelliği ile mikrotike verilen ip adresini girip yönlendirebilirsiniz. modeme başka herhangi birşey takılı değilse zaten başlangıç ipsi mikrotike atanacaktır. yukarıdaki anlattıklarıma göre 192.168.1.10  bu sistemde mikrotikin ip adresidir.

 

Kolay gelsin.. 

 

 
Gönderildi : 26/02/2014 02:04

(@SerhatMeric)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Merhaba

 

Ben mikrotik kullanıyorum kurumsal networkümün bir ayağında ama mikrotik routerboard'ı direk networke bağladım, buradan çalıştırıyorum istersen konfigürasyon paylaşabilirim ama sorunun yanıtını bulabilr misin bilmiyorum. 

 

kolay gelsin. 

 
Gönderildi : 26/02/2014 13:55

(@sercantek)
Gönderiler: 70
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

ilginiz İçin Teşekkürler. Bir önceki mesajımda yapımını anlatmaya çalıştım. Fakat şunu anladım. Telekomun modemlerini bridge moda alıp ayarları yapınca daha stabil çalışıyor. Fakat çalışan bir modemden interneti alıp mikrotik üzerinden vermeye başlayınca Sıkıntılar boy gösteriyor. En başta tabiri caizse modem şişiyor ve arada kapatıp açmak gerekiyor. Ama bridge modta olan bir yapı olursa modemde sıkıntı çıkmıyor.

 
Gönderildi : 13/03/2014 02:34

(@FerhatKarakus)
Gönderiler: 13
Active Member
 

Merhaba milrotikde ip > dhcp client e girip modeme bağlı interface i eklemeniz yeterlidir.

ancak gateway olarak kullanacaksanız masquerade yapmayı da unutmayın iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 13/03/2014 03:01

Paylaş: