Forum

Modem AP secimi ve ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Modem AP secimi ve baglanti

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
371 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Ofisimizde 8 tane laptop var. Hepsi wifi olarak internete baglanmali ve biribirileriyle baglanmali. simdi TP Link W8901G modemiyle baglanmsi calisiyor duurmda. Internet hizi toplam 6mbps. Ama sinyal azligi yasiyoruz. 3 odali bir ofis. Modem olan odada sinyal yetiyor ama diger odalarda az oluyor. Nitekim diger bilgisayar girince bekliyoruz. Aninda olmuyor. Newtork uzerinden ortak paylasimli muhasebe programi kullaniyoruz program ya gec baglaniyor ya da donup kaliyor bazen. Cozum adina ya AP kullanmak ya da harici anten takmayi dusundum. Anten olayini gectim ama AP aklimda. Sizce nasil bir yontem izlemeliyim? Eski model kalmasi suretiyle AP baglasam 1 tane 3 odayi da full sinyalde tutarmi ve hizlanma olurmu? Yoksa nasil yapayim?

 
Gönderildi : 09/11/2013 14:27

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Muhasebe programının olduğu bilgisayarı kablo ile bağlayabilirsiniz. Modem uç bir odada ise konumunu değiştirip daha orta bir yere alarak deneyebilirsiniz. Veya kablo ile modeminize bir access point daha takıp diğer uç odaya koyarak sinyal kapsama alanını kuvvetlendirebilirsiniz.

 
Gönderildi : 09/11/2013 14:52

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Muhasebe programinin oldugu bilgisayari bir nevi server dedigimiz bilgisayari zaten modemden direkt ip-le baglicam. Konumu degistirmemek adina 1 tane accespoint koymak sartiyla sinyali yeterli duzeyde guclendire bilirmiyiz? 3 odayi da full kapsayacak kadar.

 
Gönderildi : 11/11/2013 11:35

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

AP cihazların çekim alanı hemen hemen aynıdır bunun nedeni devletin koyduğu yasalar sonucu Ap cihazlarının sadece belli bir güçte yayın yapıyor olmasıdr. DrayTek gibi iyi kalite cihazlarda aslında Tp-link gibi cihazlar ile aynı mesafede yayın yaparlar tek farkları bu alan içerisinde daha çok kullanıcıya hizmet verebilmeleridir. Sizde tavsiye istemcilerin wifi sinyalini güçlendirmenizden yana Airlive USB 1700 ya da x3 gibi cihazlar kullanabilirsiniz.

 
Gönderildi : 11/11/2013 20:55

Paylaş: