Forum

User İp Değişimini ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

User İp Değişimini Yasaklama

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
436 Görüntüleme
(@MehmetBuyuk)
Gönderiler: 98
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

114 tane terminal olan bir iş yerinde çalışıyorum firewall var ip bazında yetkilendirme yapıyor ve tüm makinalarımdaki lisanslar home edition sorunum ise kullanıcıların ip değiştirerek nete çıkıyorlar mac eşleştirme yaptım cihazda ama yinede bazı kullanıcılar hala ip değiştirerek nete girebileceklerini düşünüyorlar bende sınırlı bir kullanıcı olarak hesap açtım o şekilde değiştiremiyorlar ama bu seferde sınırlı hesap oldugu için başka sıkıntılar oluyor bununla ilgili nasıl yardımcı olabilirsiniz nette ip değişimini yasaklayan program araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

 
Gönderildi : 25/08/2008 19:35

(@alperozdemir)
Gönderiler: 703
Prominent Member
 

Merhaba kullandığınız işletim sistemine Xp HOME denme sebebide bu tek noktadan yönetim için hiç bir araç barındırmaması sadece ev kullanımı için olması ya kullanıcıları locallerinde kısıtlı kullanıcı yapıcaksınız yada Admin hakkı vererek sorun yaşamaya devam ediceksiniz 3. parti bir yazılımla belki network settings e erişmelerini engelleyebilirsiniz ama admin hakları olduğu sürece buda kesin çözüm olmaz kolay gelsin.

 
Gönderildi : 25/08/2008 21:40

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam


Anasayfadaki  Group Policy GPO makalesini okursanız içerisinde bu policy den bahsettim


fakat sizin ve Alper beyin de bahsettiği  gibi  XP HOME olduğu için  policy ler biraz farklı işlemekte


http://www.j79zlr.com/gphome.php


linkten  XP HOME içinm  policy lere bakabiirsiniz


 

 
Gönderildi : 25/08/2008 22:53

(@alperozdemir)
Gönderiler: 703
Prominent Member
 

Hocam o linki bende zamanında çok incelemiştim güzel bir link fakat orda yazdığı gibi bütün hepsini kontrol etmediği için eksik olanlar var mesela network settings i disable etmek için olması gereken key kontrol ettiğinizde Xp Home üzerinde yok saygılar.

 
Gönderildi : 25/08/2008 23:23

Paylaş: