Forum

Wireless Networkler...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Wireless Networklerde Notebook sorunu

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
404 Görüntüleme
(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Herkese selamlar,

 

Arkadaşlar çalıştığım firmada 5 adet notebook bulunmakta (4 HP, 1 Asus) ve bu notebooklar benden önceki bilgi işlemci tarafından network ağına dahil edilmiş. Wireless internet bağlantısında kurduğum Access Pointleri test etmek için bu notebookların statik iplerini iptal ederek otomatik IP almalarını sağladım çünkü Access Pointlere atadığım IP aralıkları için AP'nin DHCP görevini yerine getirip getiremeyeceğini kontrol etmek istedim.

Daha sonra Domain'e tanımlı olan, kullanıcılarından tutunda firewallda IPsinin tanımına kadar herşeyi mevcut ama bir türlü ağın içne wireless olarak girmiyor! Sebebi ne olabilir çıkaramıyorum. Network bağlantısı wireless olarak var gözüküyor fakat bir paylaşıma dahi çıkamıyor.

 

Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim. (İnternet ile Network wireless olarak farklı APlerden geliyor bunu belirteyim.)

 
Gönderildi : 11/08/2008 21:24

(@doganuzun)
Gönderiler: 147
Estimable Member
 

Merhaba;


Notbooklarda herhangi bir güvenlik programı varmı?


DHCP den kontrol edebilirmisin önceki IT ci bu notbooklara herhangi bir reservation yapmışmı?


Wierless passwordu nu doğru olduğuna emin ol.


Notbookların kendi wierless programı olabilir ordan ağa dahil edebilirsin.


Güvenlik duvarlarını kontrol edebilirsin.


Aradaki mesafeyi göz önünde bulundurabilirsin.


Dns keşini temizleyebilirsin. ipconfig /flushdns


Ping sürelerini ölçebilirsin.


Daha sora bize bilgi verirsin çözümüne yardımcı olmaya çalışırız.


Kolay Gelsin.

 
Gönderildi : 12/08/2008 00:30

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Mcafee EPO güvenlik programımız (Merkezi)
Serverda DHCP oluşturulmamış.
Notebookların kendi Wireless programları yok.
Notebooklarda Windows Firewall dışında başka Firewall yok ve Windows Firewall kapalı. Juniper firewallda ise MAC adreslerinden direk olarak izinliler.
Ping atamıyorum fakat wireless network’e bağlı gözüküyorum. Windows ağımda ise sadece kendi bilgisayarımı görebiliyorum aynı şekilde diğer notebookları wireless olarak bağladığımda kendi aralarında bir birlerinide görebiliyorlar!

Elimde iki adet şifre var, birisinde 40bit veya 140bit olması gereken şifre için birde bu 5 ile 13 ASCII veya 10 veya 26 karakter olarak girilebilir diyerek dalga geçer gibi uyarı vermekte. Çünkü elimdeki ilk şifre standartlara uygun! İkinci şifre ise bir Pre Shared Key, bu şifreyi kabul etmekte ve AP’a bağlanabilmekte fakat Network’e dahil olamamakta.

DNS’i de temizledim… Wireless sinyalimde çok iyi durumda artı Access Pointlere çok yakınım. Bu şifre durumunda mı bir sorun var neden elimde ki ilk şifreyi kabul ettiremiyorum acaba. İlk şifre ile gelen uyarıyı iptal etmenin bir yolu varsa onuda denemek isterim.


 
Gönderildi : 12/08/2008 12:12

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim, sorun network için konfugire edilen access pointlerde firtleme yaptığım mac adreslerinden kaynaklanıyormuş... firtlemeyi yeni baştan yapıp mevcut şifremi manual olarak wireless bağlantının özelliklerinden girdiğimde ortada bir sorun kalmadı.

 
Gönderildi : 12/08/2008 14:08

(@doganuzun)
Gönderiler: 147
Estimable Member
 

Yani sorun yazdığımız maddelerden bitanesinde belirtiğimiz gibi wierless keyinin manuel olarak girilmesinden kaynaklanıyormuş.


Sorunun çözülmesine sevindim.


Rica ederiz önemli olan sizin sorununuzun çözülmesi.


Kolay Gelsin.

 
Gönderildi : 13/08/2008 01:14

Paylaş: