Forum

fileserver yetki pr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

fileserver yetki problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
445 Görüntüleme
(@AhmetOzger)
Gönderiler: 10
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba 

Ortak alanda everyone olan bir klasörü user1 kullanıcısı için tüm yetkileri deny  verdiğimizde diğer kullanıcıların da bu ortak alan klasörünün alt klasörlerine erişemediğini farkettim her ne kadar üst klasörden verilen yetki alt klasörleri ezsede yetkiyi kullanıcıya verdiğim için diğer kullanıcıların bundan etkilenmesini anlayamadım. Problem  benim vermiş olduğum yetkilendirmeden kaynaklanmıyor olabilir mi.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 20/11/2012 11:56

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

Yetkilendirme işleminde aut. kuran kullanıcılar eğer user1 hesabını kullanarak dizine erişim sağlıyorsa evet etkilenirler. Yoksa Everyone izin verdiğiniz dizine erişimde herhangi bir problem yaşamamanız lazım. Bunun için portalımızda yer alan paylaşım ve güvenlik ile ilgili Serkan Uzuner'in makalesini inceleyerek yapmış olduğunuz işlemleri gözden geçiriniz.

 
Gönderildi : 20/11/2012 13:41

(@AhmetOzger)
Gönderiler: 10
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Tüm kullanıcılar kendi hesaplarıyla ortak alana  erişiyorlar user1 kullanıcı adını stajyer için kullandım stajyer ortak alana erişmesin diye yasakladım ama diğer kullanıcılar everyone olan ortak dosyanın örneğin proje dosyasına erişebiliyorlar fakat bu everyone proje dosyasının altında belli izinler verilmiş dosyalar var proje nin aldında kalem defter silgi diye 3 ayrı  klasör var örneğin normalde deftere yetkisi olanlar ayrı silgiye yetkisi olanlar ayrı  benim user1 e deny vermemin  user2 kullanıcsının silgiye erişimini nasıl kısıtlar ki sonuçta sadece user1 için işlem yapıyorum. Ve bana söylenen üst klasörden verdiğim deny yetkisini alt klasörlerin etkilendiği benim anlatamadığım sadece user1 kullanıcısı için işlem yaptığım, benim anlayamadığım ise diğer kullanıcıların etkilenmesi. (Makaleyi inceleyeceğim)

 
Gönderildi : 20/11/2012 14:41

Paylaş: