Forum

ortalama 500 pc ile...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ortalama 500 pc ile wan kurma?

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
399 Görüntüleme
(@bilaldursun)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

İyi günler. ilk olarak belirtmeliyim ki  asıl allanım network olmamakla birlikte 3 sene önce  hafiften CCNA kursuna gitmiştim sadece 50 saat :)))

bir arkadaşımın çalıştıgı firmada  4 ayrı lokasyonda toplamda 500-600 pc var .Merkezde 250 pc diger lokasyonlarda 450 tane bilgisayar var yada o

sayıya  ulaşılacak .Diger lokasyonlarda  adsl ile baglantı yapılıyor. merkezde 20 mbps lik bir baglantı var .sormak istedigim tüm sistemi artık tek çatı

altında toplamak istenilirse nasıl bir yapı kurulması gerekecek. Herşeyin yönetimini tek merkezden yapmak istersek bir WAN kurulması gerek

sanırım .Herşeyi merkeziden yönetmek isteniyor.bunun için merkezde ve diger lokasyonlara sadece router atıp yönlendirme yapmam yeterlimidir. Merkezde 5-6 adet switch var .Diger lokasyonlarımıza nasıl bir sistem

olması gerekli internet baglantılarını güçlendirmek istiyoruz ileride adsl internet baglantılarını kaldırmayacak gibi

ha bide ortak kullanılan erp gibi yazılımlar var bunlar merkeze şuanda vpn ile baglanıyorlar bu sizce yeterlimi

Önerilerinizi alabilirmiyim lütfen

 
Gönderildi : 26/09/2012 14:34

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

Sistemi tek çatı altında toplarsınız ancak şubeden merkeze gelecekler için hangi işlemler yapacağı önem teşkil ediliyor. Önerim Merkezde DC v.b. kurup şubeye bir tane read only domain controller (versiyonunuzu bilmiyorum veya ADC) kurabilirsiniz. Mevcut ADSL hattınız yapınızda zayıf kalacaktır. Bunun yerine tavsiye daha yuksek hızlarda bir hizmet almanızdan özellikle ADSL uzak durun bunun yerine daha kararlı bir yapı tercih edin. (Gsdl, Metro, fiber v.b.)

Veya Telekomla anlaşıp karşılıklı devre tanımlatabilirsiniz. Veya site to site VPN tunel ile işinizi görecektir. Ama mutlaka yukarıda önerdiklerimi unutmayın.

 
Gönderildi : 26/09/2012 14:47

(@bilaldursun)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

İyi günler Rafet bey ;

 read only domain controllere ne işe yarar yani nedir ? bu arada merkezde bir DC dediginiz datacenter heralde orada 6-7 server var sanırım birde switçler felan  extra yapılması gereken birşey var mı?  ADC?

Veya Telekomla anlaşıp karşılıklı devre tanımlatabilirsiniz. gsdl ile herhalde demek istediginiz g.shdsl degil mi? yalnız metro hakkında bilgim yok onda nasıl oluyor biraz açıklama şansınız var mı?

 
Gönderildi : 26/09/2012 15:07

(@BahaddinAKDAS)
Gönderiler: 157
Estimable Member

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

Arkadaş linkleri göndermiş oradaki makalelerden inceleme yapabilirsiniz. Bu işlemleri siz yapmayı planlıyorsanız bence bir firmadan destek alıp yapın keza henüz bu konularda bazı kavram eksiklikleriniz var gibi.

Öncelikle mevcut yapınızın bir haritasının çıkarılması ve hangi app. çalıştığının bunların ne kadar bant genişliği kullandığı v.s. ölçümlenmeli buna göre tercihler ve yapılanma değişiklik arz edebilir.

Bu nedenle destek almanız daha çok yararınıza olacaktır.

 
Gönderildi : 26/09/2012 20:47

(@HakanALKAN)
Gönderiler: 125
Estimable Member
 

merkezi yönetim uygulanacaksa bir server client mimarisi oluşturulmalı arkadaşlar yukarıda onu söylemiş .ardından wan tarafı için metro yada kiralık devre düşünülebilir. 500 kullanıcı için dsl üzeri vpn yetersiz kalır ve sorun yaşarsınız.

 
Gönderildi : 26/09/2012 22:07

Paylaş: