Forum

El Terminali ile se...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

El Terminali ile servera bağlanamama problemi

14 Yazılar
9 Üyeler
0 Likes
7,828 Görüntüleme
(@SelimAkcasoy)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


 Server 2008 R2 sunucusunda Terminal Server var. Kullanıcıların bazıları ise el terminali ile servera bağlanıyolar.Bir kullanıcı el terminaliyle ip'sini yazıp servera bağlanıyor.Logon olma ekranında yani oturum açma ekranında kullanıcı adı ve password yazıp entera basınca bağlanıyormuş gibi olup bağlantıyı koparıp atıyor.Bu sorunu gidermem için ne yapmam gerekiyor?

 
Gönderildi : 10/07/2012 14:35

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Aynı el terminalini kullanan başka bir kullanıcı var ise ; onun ile bağlantı kurmayı test ediniz.

Eğer yok ise ; El terminalinin network ayarlarını kontrol ediniz

 El terminalinin marka modeli ile destek sayfasında daha önceden benzer sorunlar yaşanan bir cihaz olup olmadığıda kontrol edilecekler arasında olmalıdır.

 
Gönderildi : 10/07/2012 14:55

(@SelimAkcasoy)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Uğur Bey,

 14 tane Honeywell 9500 el terminali var, 10 tane de Dolphin 9900 el terminali var. Bu sorun değişken olarak her el terminali kullanan kullanıcı bu sorunu yaşıyor. Bu sorunu bir kullanıcı yaşadığı zaman diğer geri kalan el terminali kullanan kullanıcılar onlar bağlanabiliyor ve network ayarları da kontrol ediyorum bir sorun gözükmüyor. Ben Terminal servera girip kullanıcı disconnect olarak görüyorum onun üstünde sağ tıklayıp reset dediğim zaman kullanıcı tekrar servera bağlanmayı denediğinde girebiliyor veya öyle de girmesse onun hesabınla ben serverdan 1 kere giriş yapıyorum serverda açıldıktan sonra el terminalinden giriş yapıyorum serverdakini atıp el terminalinden bağlanıyor o zaman. Ama bu geçici çözüm tabi. Hergün veya her 2-3 gün en fazla mutlaka aynı sorunla gene karşılaşıyorum. 

 
Gönderildi : 10/07/2012 16:37

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

kullanıcılar remote desktop gurubuna üyemi? secpol.msc yazın cmd de. local policy>user right assingment de allow logon throught terminal server diye bir seçenek olacak oraya çift tıkladığınızda o giremeyen kullanıcıyı oraya ekleyebilirmisiniz? el terminalinin saat ve tarihi güncel mi bu ayarları bi kontrol edebilirmisiniz?

 
Gönderildi : 11/07/2012 01:40

(@SelimAkcasoy)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Kullanıcılara remote desktop grubuna üyeler. user right assingment altında allow logon throught remote desktop services diye bir seçenek var ve buna çift çıkladığımda remote desktop grubu ekli.
user right assingment de allow logon throught terminal server  diye bi seçenek olması lazım bende öyle hatırlıyorum ama yok öyle bir seçenek. El terminalinin tarih ve saat ayarları da güncel durumda.

 
Gönderildi : 11/07/2012 12:02

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32993
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba Selim,

Sanırım profil sorunun var yani en azından bana öyle geldi, yeni bir kullanıcı açıp yani o TS üzerinde daha önce hiç login olmamış birisi ile dener misin ? Birde sorunlu bir kullanıcı bulup onun ts üzerindeki profilini silermisin

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 11/07/2012 14:09

(@SelimAkcasoy)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hocam şunu belirtmemişim ama hemen belirteyim.Bu sorun sadece 1 kullanıcı yaşamıyor.Toplam 25 kullanıcı var ise 25'ide yaşıyor bunu ama belli zamanlar aralığında.Hepsi aynı anda yaşamıyor.2-3 tanesi aynı anda yaşayabiliyo diğerleri bağlı kalabiliyo onlar sorun yaşarken.Bazen 1 tanesi yaşıyo diğer 24ü sorunsuz bağlanıyo.Ayrıca profildende olabilir hocam dediğiniz gibi çünkü bir başka sorun daha var ki mesela kullanıcının adı rf21 ve ben buna terminal serverdan sağ tıklayıp status dediğim zaman orada username kısmının karşısında rf21 yazmıyor.rf29 yazıyo mesela.

 
Gönderildi : 11/07/2012 14:27

(@SelimAkcasoy)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

İşte tecrübe işte Hakan hoca:) Hocam profileların hepsi birbirine girmiş. rf02 kullanıcısının statüsüne baktığım zaman terminal serverda rf29 gösteriyor. Sorun 2 türlü.Hem sizin dediğiniz gibi profile'dan kaynaklanıyor hemde el terminalinden kullanıcılar servera bağlanıyor ve bağlanınca hemen kullandıkları program var o açılıyor.Kullanıcının özelliklerine bir yol belirtilmiş ve log on olunca şu .exe'yi çalıştır diye.Bu da şöyle bir sıkıntı yaratıyor, el terminalinin windowsu 5.0 olan terminaller servera bağlanabiliyor, ancak kullanıcı adı ve şifreyi yazıp logon olurken atıyor.Yani o .exe'yi başlatamıyor. Ama bazı kullanıcıların el terminalinde windows 6.0 yüklü ve onlar bağlanabiliyor.Dediğiniz gibi yeni kullanıcı yarattım ve işletim sistemleri hem 5.0 hemde 6.0 olan el terminalinden denedim aradaki farkı gördüm.Şimdi yapmam gereken şey bütün profile'ları tek tek silip kullanıcı tekrar log on olunca kendisi otomatik profile yaratacak ve işletim sistemi 5.0 olan el terminallerini ya 6.0 a upgrade etmek yada 5.0 olan el terminallerinden hangi kullanıcılar log on oluyor ise, o kullanıcının özelliklerinden log on olunca belirtilmiş olan yoldaki .exe'yi çalıştır seçeneğini kapatıp, kullanıcı servera bağlanıp kullanıcı adı password yazıp direk o program açılmayıp masaüstüne kısayol oluşturup orayı tıklayarak açmasını sağlamak.Hakan hocam çok teşekkür ederim sorunu tam 12 den vurdunuz tebrik ederim:)   (Bu sorunu başka yaşayan arkadaşlar da olabilir diye sorunumun çözümünü de anlattım ki aradıkları zaman yardımcı olsun diye)

 
Gönderildi : 11/07/2012 15:12

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4293
Co-Helper
 

Çözümü de gayet ayrıntılı anlatmışsınız teşekkürler. Daha sonra arayanlara faydalı olacaktır.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 11/07/2012 15:43

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Merhabalar;

2008r2 diğer sürümlere göre ek getirdiği güvenlik endenlerinden dolayı eski RDPClient'ları ile bağlantılarda sorun yaşanmaktadır. Bu yüzden sunucunun sertifika ve security alanlarını minimuma indirmek gerekmektedir. Benki Sizde de bunun etkisi olabilir. Bunun için : 

1) "RD Sesion Host Configuration" içerisinde RDP-Tcp yi çift tıklayarak açın.

2) General sekmesi altındaki "Security Layer" ve "Encryption Level" alanlarını düşük seviyeye getirip dener misiniz

 
Gönderildi : 11/07/2012 15:59

(@kaanatalay)
Gönderiler: 47
Trusted Member
 

Merhaba;

Bende de benzer bir problem bulunmakta. Forumda araştırdım karşıma gelen çözümleri test ettim fakat problem hala devam etmekte.

 

2008 servera terminal server rolünü yükledikten sonra firmada bulunan el terminalleri ile uzak masaüstü yaptığımda " because of a security error, the client could not connect to the remote computer. Verify that you are logged on to the network, and then try connecting again" hatası veriyor.

 

Daha önce aynı problemle karşılaşan veya yardımcı olabilecek birisi var mı? 

 
Gönderildi : 22/01/2013 18:21

(@muratdelibal)
Gönderiler: 103
Estimable Member
 

http://www.cozumpark.com/forums/thread/365537.aspx 

 

bende aynı sorunla karsılastım ve bu sorunda cihan kızılay arkadasımızın dediklerini uyguladıktan sonra sorunsuzca baglandım. 

 
Gönderildi : 07/03/2013 21:10

(@yusuftas)
Gönderiler: 1
New Member
 

Barcup pilini değiştirdikten sonra, Terminal barkod okuyucusunun lazer ışığı yanmıyor. My device de ki scanner klasörüm tamamen içi silinmiş durumda nasıl yükleye biliriz tekrar yardımcı olursanız çok sevinirim.

 
Gönderildi : 25/12/2015 11:30

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32993
Illustrious Member Yönetici
 

Üretici ile görüşün lütfen

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 25/12/2015 12:18

Paylaş: