Forum

Arkadaşlar şirkette...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Arkadaşlar şirkette msn snif yapılıyor kendi bilgisayarımı nasıl engellerim

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
370 Görüntüleme
(@niyaziumut)
Gönderiler: 159
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar msn okumanın doğruluğuna inanmıyorum ama bir iki kişinin okunmaması lazım mudurlerin ama nasıl engellerim ipsec mumkunmudur.

 
Gönderildi : 20/06/2012 20:47

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

ipsec ile bunun yapılabildiğini duymuştum. fakat hiç test etmedim.

 
Gönderildi : 21/06/2012 07:18

(@borayildiz)
Gönderiler: 675
Honorable Member
 

Arkadaşlar msn okumanın doğruluğuna inanmıyorum ama bir iki kişinin okunmaması lazım mudurlerin ama nasıl engellerim ipsec mumkunmudur.

Skype kullandırmanı tavsiye ederim

http://www.chip.com.tr/haber/telekulak-operasyonlarina-skype-darbesi_10985.html

 
Gönderildi : 21/06/2012 12:55

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhaba

ip-sec iki network arasinda olur. Yani karsi tarafında ipsec kullanması gerekir. (ve ayni algoritmada sifreleme yapmak zorundalar.) Bu sebeble sizin MSN konusmalarınız dinlemesini engellemeniz zordur. MSN sniff etmenin 3 methodu var. 

1- Gw uzerine bir sniffer (IM) olması.

2- MITM  yapılması lazım.

3-  HUB kullanıyorsanız. HUB tüm trafigi MAC bakmadan tüm portlara gonderdiginden haliyle konusmalar ayni network tüm pc iletilir. Bu en ucuz yontemdir.

İkinci olasılık olasi oldugunu sanmıyorum. Kullandıgınız firewall Microsoft ürünlerinden midir ? (FTM,ISA gibi) Yada soyle yapın kullandıgınız FW makarsını  ve modelini soyleyin. Birinci olasalık olma durumu cok yuksektir. Ağ gecidi üzerinde sniff edilme durumunda ise belki firewall baglı olarak OpenVPN ile evdeki PC baglanıp gw. pc evi gosterip MSN konusmalarınızı gonderirseniz Data SSL kullanıcagınızdan sniff edilmez olursunuz. Hotpsotshield diye bir program var bu isi yapıyor bir test edin.

 

 

 

IPSEC networklr arasında olmaz IPSEC bir sistedir , kişiden kişiye ya da kişiden ağa ya da ağdan ağa yapılabilir. rnak olması açısından tüm Windows NT tabanlı sistemler IPSEC ( yerel dinlemeleri önlemek için ağ geçit cihazı ile kendi aranızda yada dışarıda başka bir noktayla IPSEC yapabilirsiniz ). desteğine sahiptir.

 
Gönderildi : 23/06/2012 13:00

Paylaş: