Forum

Metro İnternete sah...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Metro İnternete sahip Yapıya Switch Ve Kablosuz Ağ Sistemi Ekleme

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
353 Görüntüleme
(@fatihdilmac)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

ARKADAŞLAR MERHABA.


SİTEYİ UZUN ZAMANDIR İZLEMEKTEYİM.ŞİMDİDEN ŞUNU SÖYLEMELİYİMKİ BİLGİLERİN BU DENLİ GAYRETLİ VE OLAYLARI ÇÖZME NOKTASINDA AZİMLİ  BİRŞEKİLDE KULLANILAN BAŞKA BİR  SİTE GÖRMEDİM.BU SEBEPTEN KURUCU ARKADAŞLARA BURDAN TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM.BENİM ŞÖYLE BİR SORUM OLACAK ;


METRO İNTERNETİN SONLANDIRILDIĞI BİR ODAMIZ VAR BURASI 1NCİ KATIMIZ  OLUYOR..SONLANAN METRO İNTERNET FİBER KABLOMUZLA 24 PORT-E4500 MODELLİ 3COM GİGABİT SWİÇİMİZE GİRMEKTE. BURDAN 24 ADET ÇIKIŞIN HEPSİ DOLU. ZEMİN KATTA 90 PCLİK BİR BİLGİSAYAR SINIFI KURUYORUZ.BU SINIF İÇİN BEN 3 ADET 3COM 48PORT YÖNETİLEBİLİR SWİÇH ALDIM VE 22U RACK KABİN İÇERİSİNE BUNLARI TOPLAMAK İSTİYORUM.DAHA SONRA 14 ADET ACSESPOİNT İÇİN 14 ADET BU SWİÇHLERDEN ÇIKAN CAT6 KABLOLAR VASITASIYLA KABLOSUZ AĞ KURULUMU YAPMAK İSTİYORUM.KONU ÖZTLE BU SORULARIM ŞU YÖNDE ;


1- ANA SWİÇİMİZDEN HIZIMIZ DÜŞMEDEN ZEMİN KATTAKİ  SWİÇLERE CROSS KABLO İLEMİ BAĞLANTI YAPILMALI VE HANGİ PORTLARI BİRBİRLERİNE BAĞLANMALI?


2- KABLOSUZ AĞDA SORUN YAŞAMAMK İÇİN AİRTİES 4420 ACSESPOİNTLERİ KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM VE HEPSİNE KABLO  ÇEKEREK VE HEPSİNİN İSMİ VE ŞİFRELERİ AYNI OLACAK ŞEKİLDE AYARLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM.BUNU YAPTIĞIMDA BİNAMIZDA İSİM OLARAK TEK BİR WRİLES SİNYAL VARMIŞ GİBİ  BİR SİNYAL GÖRECEKMİYİZ? ÖRNEĞİN OKUL1 İSMİ VERDİĞİMDE LAPTOPMUZULA HANGİ  KATA ÇIKARSAK ÇIKALIM OKUL1 İSMİNİ TEK BİR SİNYAL VARMIŞ GİBİ GÖREMEK İSTİYORUM.BU ANLATTIĞIM ŞEKİLDE OLURMU?


3- METRO İNTERNETTEN ENGÜZEL FAYDALANMAMIZ VE HIZIMZIIN DÜŞMEMESİ İÇİN TOPLAMDA 3 ADET 48 PORT SWİÇ VE 1 ADET 24PORT SWİÇİMİZİ BİRBİRLERİ İLE NASIL BAĞLAMALIYIZ?( FİBER 24PORT E4500 SWİÇH İLE ÇALIŞMAKTA.BU SWİÇHTEN  TOPLAMDA 3 ADET 48PORT YÖNETİLEBİLİR 3COM SWİÇHLERE HAT VERİLMESİ GEREKLİ)


HEPİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM. İYİ ÇALIŞMALAR.

 
Gönderildi : 24/12/2011 03:02

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Fatih Bey,


Öncelikle forum kurallarını dikkatlice okumanızı rica ediyorum. Başlıkları ve iç yazıyı büyük harfle yazmak portalda pek güzel durmuyor.


Sorunuz tamamen bir proje sorusu bu yüzden danışmanlık hizmeti alarak yapmanızda yarar var. Biraz olsun konu hakkında bilgilendirmek için şöyle yanıtlayacağım.


Mümkünse ve mali konuda sıkıntı yoksa switchler arası fiber bağlantı yapabilirsiniz. Veya swicthler destekliyorsa CAT6 ile 1 GBit ve stackable olarak bağlamanızda yarar var. Bu şekilde cihazları tek bir ekranda yönetebilirsiniz. Elinzideki cihazların özellikleri incelemedim ancak yapılabilir bir durumdur bakmak gerekiyor.


AP sorunuz için bu elinizdeki cihazla tek bir SSID yayını gibi görünmesini elbetteki sağlayabilirsiniz. Kendi içerisinde bu ayarlar mevcuttur basit bir şekilde yapabilirsiniz.


Son sorunuza gelince burada switch üzerinde port security ayarları yapılarak veya VLAN yapısı kullanılarak belirli kurallar çerçevesinde hızınızı bölümlendirebilir ve yapılandırabilirsiniz. Ayrıca bununla birlikte bir firewall cihazı ve log yönetimi kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim ki bu tarz yapılarda yönetiminiz ile band genişliğinizi ayarlamanızda işinizi kolaylaştıracaktır.

 
Gönderildi : 24/12/2011 06:27

(@fatihdilmac)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Rafet  Bey,


          Beni yazı konusunda bilgilendirdiğiniz ve soruma cevap yazdığınız için teşekkür ederim.Bu swçihlerden daha önce hiç kullanmadım ama almak zorunda kaldık.Sİstemi kurmam için 1 haftam var.Şuanda halihazırda sistem çalışıyor biz sadece ek olarak  3 adet 48port  swiçh ilave edicez sisteme.


         Bu çalışan e4500 24port 3com swiçin hangi portunda diğer 48port swiçin hangi portuna cross bağlantı yaparak köprü kurabilirim?Diyelimki tek kablo cross kablo ile sinyali 48porta taşıdım geri kalan 2 adet 48port swiçime nasıl bu metrointernet sinyalini ulaştırabilirim?


        Elimizde bu bağlantıları yapmak için sadece cat6 kablomuz var maddiyat ksıtlı yani.bu fiberinde swiçhleri var aynı piyasada kullandığımız swiçler gibi aktarım yapıyor ama çoh pahalı sanırım.Sizce bu olay nasıl çözümlenir?


       Ben standart bağlantı ile hızı kesmekte istemiyorum yani  şuanda çalışan 24port swiçin 3 ucunu ayrı ayrı swiçlere bir kablo ile taşıyıpta sistemi çalıştırabilriiz.Burdaki  gayem hızı kesmeden bu olayı çözmem. İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 27/12/2011 01:38

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Portlardan herhangi birini kullanarak stackable olarak bağlantı kurabilirsiniz web arayüzünden veya CLI komutlarıyla bunu seçmeniz yeterlidir.


Eğer imkan varsa switchler üzerindeki modülleri kullanarak fiber bağlantı kurarsanız switchler arasındaki hız en yüksek seviyede olacaktır. Bunun dışında Cat6 ile bağlarsanız alacağınız verim portun hızıyla alakalı olacaktır.

 
Gönderildi : 11/01/2012 13:46

Paylaş: