Forum

Wireless ortamında ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Wireless ortamında hd film izlemek

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
446 Görüntüleme
(@TahsinSiperli)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Sorunuma başlamadan önce elimdeki malzemeleri sıralayayım.


·         Linksys  WAG320N Modem Router


·         Airties 4420 Router


·         ASUS RT-N13U Router


·         Ezcool Medya oynatıcı  ( HIPER WNU683N2 802.11n Kablosuz Adaptör bağlı)


·         Airties Air 2410 wireless adaptör bağlı PC


 


Sıralı üç oda düşünün. İlk oda salon modemim burada, ikinci oda mutfak medya oynatıcı ve 22” lcd televizyonum burada, üçüncü oda çocuk odası burada da Pc var. Mutfakta  wireless otamında medya oynatıcımdan pc ye bağlanıp, pc deki kayıtlı filmleri izleyebiliyorum. Fakat HD filmlere gelince donmalar, atlamalar oluyor.


 


Bunu çözmek ve repeater özelliğimden yararlanmak için Airties 4420 ve Asus  Routeri aldım. Düşüncem  Medya oynatıcıyı  kablo ile Airties 4420 ye bağlayıp 5Ghz frekansında (Linksys wag320n modem, Airties 4420 ve Air 2410 adaptör bu frekansı destekliyor)  HD filmleri izlemek hemde medya oynatıcının BT özelliğini kullanıp film indirmekti.


 


Fakat kurulum cd lerinden kurulum yaparken bağlantıları yapmama (hem kablo hemde wireless) rağmen bağlantı bulunamadı mesajı verdiği için başaramadım. Web arayüzünden denemeye çalıştım. Cihazları resetlediğim zaman web arayüzüne girebildim. Bağlanamadım, bağlandığım zaman ise sınırlı bağlantı uyarısı verdi. İnternete bağlanamadım.


 


Meraklı, takıntılı ve acemi olduğum için İnternette çok araştırdım. İp çakışması olacağından kurulum esnasında Pc nin ip sini değiştirilmesi gerektiği ve yöntemi yazılıydı. Denedim. Ama sonuç yine olumsuz.


 


Sizdem ricam bu düşüncemi nasıl gerçekleştirebilirim? mümkünmü?  Ya da bu malzemeleri  kullanarak başka başka nasıl bir yol izleyebilirim.


 


Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler .  

 
Gönderildi : 27/10/2011 03:30

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Hocam bağlantı sorunları için Airties firmsı ile ileişime geçmelisin.

 

Bunun duşında 5 GHZ üzerinde rahatlıkla HD filim izleyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 27/10/2011 20:00

Paylaş: