Forum

ftp server access c...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ftp server access control

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
370 Görüntüleme
(@CanERTURK)
Gönderiler: 89
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba.

ftp üzerinden dosya alışverişi yapılabilen bir cihaz bulunmakta. (cihaz kendi os yazılımını kullanmakta ve user kontrolü bulunmamakta) cihaza ftp üzerinden erişen sistemler direk full yetki ile cihazın içerisindeki datalara erişebilmekteler. 3. parti yazılımlar ile (webdrive ) cihaz kullanıcılara map olarak atadım.

kullanıcıların bu dizine dosya yazabilmeli okuyabilmeleri fakat silemeleri yada attıklarını değiştirememelerini sağlamam gerekli. cihazın kendi içerisinde böyle bir özellik bulunmamakta. bu işi yapabilecek bir cihaz biliyormusunuz?

 
Gönderildi : 08/08/2011 15:10

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1631
Noble Member
 

Merhaba

Bulunduğunuz ortamda AD var mı? Var ise bir sunucunuz üzerinde bir paylaşım açın istediğiniz şekilde bu kullanıcıları yetkilendirin. Mevcutta kullandığınız map'i kullanıcılardan silip bu paylaşımı ekleyin. "activesync " adlı program ile bu paylaştığınız klasör içersindeki dosyaları bahsettiğiniz cihaz ile FTP üzerinden seknonize edecek şekilde ayarlayın. Bu şekilde isteğiniz karşılanacaktır.

Ortamda AD yok ise FileZilla FTP Server ( http://filezilla-project.org/download.php?type=server) uygulamasını kullanır. Kullanıcılar için yetkilendirme yapar. Aynı program ile senkronizasyon yaptırabilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 08/08/2011 16:25

Paylaş: