Forum

Yeni oluşturulacak ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yeni oluşturulacak BIM ile ilgili

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
341 Görüntüleme
(@necipcelepci)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Sayın yetkili, konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buradan giriş yapayım istedim. Yeni açılan bir üniversite için tüm alt ve üst yapısı ile ilgili çalışma yapmam gerekiyor. Sistem odası, bilgisayarlar, network ağı, wifi, dijital kartlı kapılar, dijital yayaınlar, serverlar vsvs. bu konu hakkında nereden başlamam gerektiğini veya hangi bölüme yazmam gerektiğini kestiremedim. Yardım istiyorum kısaca. Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 17/02/2011 12:08

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Öncelikle kampüs yapınızın haritasını çıkarın(Çizili bir harita yoksa Google Earth den bile faydalanabilirsiniz). Bu harita üzerinde nerelerde hangi cihazları, hangi kablolamayı (UTP, F/O veya wireless) ve kaç adet bilgisayar kullanılacağını belirleyin. Server odanızda kaç adet sunucu, switch, modem vs. kullanılacağını belirleyin. Visio veya benzeri bir programla kolaylıkla tasarımı yapabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz ve kampüse sunacağınız hizmet ve servisleri belirleyin (Mail, internet, intranet vs.). Kullanacağınız işletim sistemi ve gerekecek lisans sayılarını belirleyin. Tasarımı yaptıktan sonra belirleyeceğiniz bütçe ile firmalarla görüşebilirsiniz. Her firma kendine göre bir takım değişik fikirlerde önerecektir.  

 
Gönderildi : 17/02/2011 12:33

(@necipcelepci)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Güzel bir fikir oldu teşekkür ederim. Visio programı ne iş yapıyor. Kısa bişr açıklama alsam mümkün mü acaba?

 
Gönderildi : 18/02/2011 13:13

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Visio ile network, active directory vs. çizimleri yapabilirsiniz. Ürünlerin visio için resimlerini dahi "shape" diye aratırsanız internette bulabilirsiniz.


http://office.microsoft.com/tr-tr/visio/


 

 
Gönderildi : 19/02/2011 03:10

(@necipcelepci)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim, programı inceledim. Gerçekten güzelmiş.


Acaba bunun open source olanı varmı ki? Lisans maalum 🙂

 
Gönderildi : 21/02/2011 23:59

Paylaş: