Forum

Ağdaki bazı bilgisa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ağdaki bazı bilgisayarlar birbirini görmüyor.

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
3,550 Görüntüleme
(@pancuokan)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhabalar.


Şu şekilde bir ağ yapım var. 2 tane 24 portlu switch, bunlar alt ve üst kattaki tüm bilgisayarlara bağlı. Bina dışındaki bilgisayarlara bağlantı için aralarda switch kullanıyorum. Yakın zamana kadar bi sorun yoktu ama kaspersky workspaceyi kullanmaya başladıktan sonra böyle oldu sanırım. Gerçi firma ile konuştum virüs programının ağ ayarlarıyla alakalı olmadığını söylediler. Windows xp professional bütün bilgisayarlar. Aynı 2 katta olan bilgisayarlar birbirlerini çalışma grubunda görüyor ancak bina dışında switchle bağladıklarım çalışma grubunda görünmüyor. Onlar da kendi aralarında birbirlerini görüyor. Ne yapmalıyım, yardımcı olabilir misiniz?

 
Gönderildi : 25/01/2011 12:35

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32996
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

İki switch bir birine nasıl bağlı ? Ağ bağlantılarında görünmemesine karşın \\makine ismi şeklinde unc ile bağlanabiliyorlar mı ? Ve bahsi geçen av yazılımını kaldırıp makineleri ve switch i kapatıp açıp denemeler yaptınız mı ?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 26/01/2011 22:10

(@firatbilmis)
Gönderiler: 199
Reputable Member
 

Kaspersky nin güvenlik duvarı ayarlarında ağ paylşamı disable durumda olabilir. Kontrol edermisiniz.

 
Gönderildi : 27/01/2011 20:24

(@pancuokan)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle teşekkür ederim. \\x.x.x.x şeklinde yazarak bilgisayara ulaşabiliyorum ama çalışma grubunda göremiyorum. Aynı workgrouptaki başka bi bilgisayarın ayarlarının aynısını uyguladım tcp/ıp ayarları olsun güvenlik duvarı ayarları olsun, onlarda çalışıyor. Kasperskydan destek aldım ağ ayarlarında sorun olmadığını belirttiler. Aklıma takılan şu. Bu görünmeyen bilgisayarların arasında 2 adet switch var. mesafe uzun olduğu için ancak switch ile mesafeye kadar ilerliyorum. Arada switch olduğu için görünmeme olabilir mi ama dediğim gibi \\x.x.x.x şeklinde ulaşabiliyorum.


 


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 28/01/2011 14:11

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

switchiniz üzerinde bir arp tablosu var. bu tablo fiziksel adres (MAC) ile sanal adresi (IP) eşliyor. router özellikli layer yüksek bir switch değilse sorunun bundan olacağını zannetmiyorum. isim kısmı daha üst katmanların işi çünkü. ama yine de elektrik çekip bir süre bekleyip arp tablosunu temizlemeyi deneyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 28/01/2011 14:59

Paylaş: