Forum

SPF kaydı hakkında
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SPF kaydı hakkında

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
430 Görüntüleme
(@OzgurHavuz)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhaba,

Geliştirmiş olduğum bir projede IIS üzerindeki SMTP Virtual Server'ı kullanarak kullanıcılara e-posta gönderiyorum (Aktivasyon, şifremi unuttum vb.), ayrıca kullanıcılar info adresime de (mail sunucu web sunucudan ayrı) doğrudan e-posta yollayabiliyorlar. Fakat bazı e-posta hesaplarına ki bunlar çok az sayıda ve kurumsal firmaların e-posta hesaplarıdır, aktivasyon, şifremi unuttum tarzı yani SMTP Virtual Server üzerinden gelen e-postaları alamıyorlar, bunun yanında mail sunucu üzerinden attığım e-postaları alabiliyorlar. Benim bu, SMTP Virtual Server üzerinden ulaşmayan e-postalar için spf kaydı oluşturmam gerekiyor sanırım ama oluşturulacak spf kaydı aşağıdaki gibi olması, yukarda belirttiklerim ışığında doğru mudur, değilse nasıl olmalıdır.

 "v=spf1 a mx ptr a:alanadi.com mx:mailsunucuipadresi ip4:websunucuipadresi ~all"

 Şimdiden çok teşekkürler.

Saygılar

 

 

 
Gönderildi : 20/01/2011 18:48

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

http://old.openspf.org/wizard.html  adresinden oluşturup dnse kayıt olarak girebilirsiniz. ayrıca reverse dns kaydı da oluşturmanızı öneririm. dnsadmin@ttnet 'e mail atıp kayıt açtırabilirsiniz.

 
Gönderildi : 20/01/2011 18:56

(@OzgurHavuz)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

İlgilinize teşekkür ederim. Zaten vermiş olduğunuz site üzerinden ürettirip ilk mesajımda paylaşmıştım. Doğru mu değil mi bunu merak ediyorum, anlatmış olduğum senaryoya uygun değilse daha çok sorun olur diye korkuyorum.

 
Gönderildi : 20/01/2011 19:36

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

reverse dns tanımlattıysanız spf bundan daha sonra gelen bir koruma önlemi. oluşturduğunuz spf kaydı da doğru denebilir. eğer gitmeme gibi korkularınız varsa trustedsource.org gibi bir sistemi kulllanan kurumsal yapıda sizi trafik seviyenizden dolayı bile engelleyebilir.


daha da sağlama alacağım isterseniz smarthost kullanmanızı öneririm.

 
Gönderildi : 20/01/2011 19:42

(@OzgurHavuz)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Çok teşekkür ederim, sağ olun.

 
Gönderildi : 20/01/2011 19:51

Paylaş: