Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

İp Sorunu

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
401 Görüntüleme
(@yasirakel)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


  TTNET g.shdsl abonesiyim, bu aboneliğime 1 tane ip tanımlı, ayrıca 32'li blok ip aldım. Modemden blok ip adreslerini lan bölümünden ayarladım ve internete çıkabiliyorum. Yanlız şöyle bir sorunum var dışarıdanda bu ip'lere bağlanılmasını istiyorum portlarıda açtım fakat garip bi yere gidiyor webview sayfası açılıyor ne yaptıysam çözüm bulamadım firewall'de kapalı. Kullandığım modem ZyXEL P-793H. Modemin ana ip'si ile girdiğimde 80 portu çalışıyor yani iss7 sayfası görünüyor. Biraz karışık oldu farkındayım umarım anlamışsınızdır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


 


Saygılarımla

 
Gönderildi : 25/12/2010 13:38

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32981
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Modem in uzak yönetim portlarını 80 yerine farklı bir port yaparsanız sorununuz çözülecektir.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 26/12/2010 01:59

(@yasirakel)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


   İlginiz için teşekkür ederim ama benim sorunumun çözümü değil size olayı birazdaha açayım. Ben G.shdsl bağlattığım sırada 1 adet ip istedim ve ip 88.x.x.x gibi bir numara. Ben daha sonra 32'lik ip bloğuda aldım kullanmam 3-5 ip adresi daha kullanmam gerektiği için. Elimde 2 tane makina var biri windows server diğeri linux server olacak. Windows server'i kurdum ve buna en az 2 ip vermek istiyorum. 80 portunu açığım zaman 88.x.x.x ip adresinden açıyor ama ben 78.x.x.x ile başlayan ip vermek istiyorum. Bunun içinde 32'li blok ip modem'den lan ip si olarak gösterdim ama olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim

 
Gönderildi : 27/12/2010 13:51

(@odemisli)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Merhaba,


"Dışarıdanda bu ip'lere bağlanılmasını istiyorum portlarıda açtım" Diyorsunuz peki dışarıdan hangi programları kullanmak istiyorsunuz?. ve bu kullanmak istediğiniz programların portlarını içeride istediğiniz bilgisayarların ip lerine yönlendirme yapmanız gerekir. Bu işlemi modem üzerinden hangi porttan gelirse hangi ip ye yönlenecek şeklinde bir ekranı olması gerek.

 
Gönderildi : 27/12/2010 15:00

Paylaş: