Forum

Vpn Active Director...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Vpn Active Directory

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
340 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


 


1 merkez , 2 şube fiziksel yapıya sahip firmayı draytek vigor dsl modemlerle donanımsal vpn ile birbirine bağlamayı düşünüyorum.Ancak sorunsal şu daha önce bu türde ekonomik bir yapı kurmadım ancak istek doğrultusunda , merkezde 1 ad olacak ve şubeler vpn üzerinden bu networke ulaşacak ad ye login olacak ufak çapta dosya paylaşımları kullanılacak.Karşılaşacağım sorunlarla daha önceden karşılaşan yada farklı fikirleri olan arkadaşlardan destek bekliyorum....

 
Gönderildi : 19/10/2010 19:42

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

MplsVPN kurmanızı öneririm. Yapı söyle.Merkeze ve şubelere 1 adet g.shdsl hat ve g.shdsl destekleyen modemler kullanarak merkez ile şubeler arasında problemsiz bağlantı sağlayabilirsiniz. Özel bir ISP ile anlaşmanızı öneririm. Ayarlar vs. konularında yardımcı olacaklardır.

G.shdsl ile daha stabil ve güvenli bağlantılar sağlayabilirsiniz. Şu an desteğini verdiğimiz şirkette 1 merkez 25 şube bu şekilde haberleşmekte.

Data hattlarının kurulumu yaptıktan sonra projeyi daha ileri götürüp bu hat üzerinde VOIP uygulamaları çalıştırılıp  merkez ve şubeler arasında tamamen ücretsiz telefon görüşmeleri bile yaptırılabilir.

 
Gönderildi : 19/10/2010 20:02

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

VPN i adsl üzrinden yapmak istememiz tamamen maliyetlerle alakalı , maliyet sorun olmasa benimde öncelikli tercihim merkezde metro şubelrde g. olacaktır.O şekilde yapıları çok kurdum ben bu şekilde çalıştıran performansı gören varmı onu merak ediyorum , önerinizden dolayı teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 20/10/2010 13:54

Paylaş: