Forum

Aynı Hattan Sunucud...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Aynı Hattan Sunucudaki Sitelere Giremiyorum!

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,985 Görüntüleme
(@aykutengin)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba bu benim bu sitedeki ilk mesajım ben yeni bir sunucu kurdum daha doğrusu kurmaya çalıştım içerisine windows server 2008 standart yazılımını yükledim web sayfasına herhangi bir noktadan ip adresini yazınca girebiliyorum sıkıntı olmuyor fakat aynı adsl hattı içerisinden giremiyorum modem sayfası çıkıyor bu konuda yardımınıza ihtiyacım var cevaplarınız için şimdiden teşekürler.

 

not:

yazılım: win server 2008 standart r2

modem: usr 9108 

1 adet sabit ip var

aynı siteye ktunnel gibi sitelerden ve farklı modemlerden girilebiliyor ama aynı hattan girmeye çalıstığımda modem arayüzü çıkıyor tüm portları dmz olarak makina ipv4 ipsine yönlendirdim, domaini de sabit ipye yönlendirdim. Ayrıca Bridge modunda sadece server makinası nete girebiliyor diğer makinalar giremiyor.

 
Gönderildi : 14/09/2010 02:12

(@muzafferboyaci)
Gönderiler: 99
Estimable Member
 

DMZ olarak değil, içeri sadece 80 portunu yönlendir, aksi taktirde virus den başın belaya girebilir. Aynı Adsl üzerinden siteye girdiğindede cevap alamazsın. Eğer bu şekilde çalışmak gerekirse iç taraftaki IP üzerinden gidebilirsin, Yada farklı modem üzerinden çalışabilirsin. Bridge olarak neden yapılandırma yaptın onuda pek anlamadım. Normal şekilde modemini ağa tak default gateway üzerinde işlerini çözersen daha sağlıklı olur.

 
Gönderildi : 14/09/2010 12:08

(@aykutengin)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

cevabınız için teşekür ederim 192.168.1.10 yazdığım takirde örneğin worpress deki resim dosyalarının css dahil hiç biri gözükmüyor. (sadece yazılar geliyor baska modemdn normal gözüküyor) ama asıl problemim şu win. server 2008 r2 standart yüklü makinamda ve ben birden çok web sayfasını 80 portundan nasıl ekliyicem bu konuda aklım biraz karıstı çünkü add web site ı tıklıyorum

site name ine deneme.com yazıyorum physical path belirliyorum, type: http, ip adress:all unassigned (direk 192.168.1.10 yapsam olurmu tek sunucu var) port 80 host name: bos sorun su default web site 80 portunu kullandığından benim 2 veya 3 site eklememde bu siteler duruyor bunu nasıl giderebilirim bu konuda yadımcı olursanız sevinirim.

 
Gönderildi : 14/09/2010 14:30

(@muzafferboyaci)
Gönderiler: 99
Estimable Member
 

Bunu IIS içinden host name'leri yazarak çözebilirsin. http://www.mesutaladag.com/?p=557  bu adresde makalesi var. iç IP yi yazdığında resimleri görmemenin sebebi bence site resimlerini IP olarak eklemekten dolayı oluyor. Bence  /fotolar/foto.jpg olarak eklersen hangi IP den gidersen git sorun olmayacaktır.

 
Gönderildi : 14/09/2010 14:38

(@aykutengin)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

kusura bakmayın sizi tekrar rahatsız ediyorum vermis olduğunuz linkteki gibi site ismi üzerine binding i tıkladığımda ip adres all unassigned i seçiyorum 80 portu zaten var fakat bu islemi yapınca diğer siteleri durduruyor. ve bir kac alt satırda verdiğiniz linkte host header ve description un tam karsılığı yok (2 resimde) host name ve site name var karsılıkları bunlarmıdır? kusura bakmayın iis yi pek bilmiyorum o nedenle sizi ve foruma rahatsızlık veriyorum ama bir gerçek var oda bir bilene sormak ve cevrmde bu konuda bilgisi olan ve bana yardım edebilecek hic kimse yok anlayısınız için teşekürler.

 

 
Gönderildi : 14/09/2010 15:01

Paylaş: