Forum

metro etherneti rou...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

metro etherneti router olmadan kullanmak

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
366 Görüntüleme
(@mustafasaygili)
Gönderiler: 25
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar
arkadaşlar yeni kurduğumuz ek bir kabin içinde 2 adet serverim ve metro ethernet bağlantısı yapılacak fakat elimde router mevcut değil metro ethernet i telekom sonlandıracak switch i onlar verecek.şimdi 


serverların
1. web server olup dışardan web üzerinden sorgulama yapacaklar
2. localde ek cihazlar takılı olacak ve ona veri girilecek

fakat elimde router mevcut değil bu sebepten dolayıda web server yaparken yönlendirmeyi nasıl yapacağım her hangi bir pc üzerindende yapabilirmiyim router almadan bu işi nasıl çözerim.


içeride serverlarla birlikte farklı pclerde aynı networkte olacak bunların ip yapılandırmasını nasıl yapabilirim


teşekkür ederim kolay gelsin


 

 
Gönderildi : 03/09/2010 12:18

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Metro tarafından verilen IP adreslerini direk web sunucuna girebilirsin, yalnız bu büyük bir risk elinde sağlam br router ve IDS, IPS sistemi olan cihaz olur ise o zaman hem bant geniliğini hem session sayılarını kontrol edebilir hemde sunucun NAT ın arkasında olduğu için güvenle kullanabilirsin aynı zamanda saldırıları takip edip gerekli önelmeleride alabilirsin. Diğer Türlü sunucuyu direk olarak NET açmak pek güvenli değil.


Her nekadar Windows Firewall eskisi kadar saçma sapan olmasada ve daha iyi olsada NAT gibi dünyanın aşılamaz tek sistemi var iken bir router parasından kaçmak pek mantıklı görünmüyor.


İstersen open source birşeyde kullanabilirsin basit bir pc ye yükliyerek, ama bu seferde sorun çıkarsa destek almak yada ayarları öğrenmek derken işi gücü bırakır onunla uğraşırsın.


Piyasada opensource sistemlere destek veren firmalar var fakat destek bedelleri abartı derecede 🙂 piyasadan desteği olan bir cihaz alamk çok daha ucuza geliyor.

 
Gönderildi : 03/09/2010 20:12

(@mustafasaygili)
Gönderiler: 25
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ertan bey ilginize teşekkür ederim


Bahsetmiş olduğum işlemler için bana ne gibi bir cihaz önerebilirsiniz tam olarak verebilirmisiniz acaba.


teşekkür ederim kolay gelsin


 

 
Gönderildi : 06/09/2010 15:28

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Bunun için aslında piyasada tonla cihaz var. Dillay etmeniz gereken birçok firma cihaz satmakta ama desktek konusunda ücret talep etmekte ve bu desteğe genelde ilk kurulum ( uzak destek dağil ) da dahil oluyor.

 

Piyasaki cihazların hemen hemen hepsi aynı işi götmrkte fakat destek olayı bambaşka. Merka konusunda Clavister önereceğim cihazı aşırken satış öncesi destekle hangi modele ihtiyacınız olduğunu tam olarak tespi edebilirsiniz.

 
Gönderildi : 09/09/2010 05:06

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Ya da bir firewall UTM cihaz alarak hem yönetim maaliyetlerinden kurtulup hemde güvenli bir internet bağlantısına sahip olabilirsiniz.

 
Gönderildi : 09/09/2010 05:23

Paylaş: