Forum

kablosuz modeme rou...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

kablosuz modeme router bağlama

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
3,978 Görüntüleme
(@SerdemAKSOY)
Gönderiler: 248
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

1 adet kablosuz airties 4 port modem


1 adet kablosuz linksys (cisco) 4port router (sadece router)


var elimde


modemden kablosuz gelen internete karşı tarafran routere alııp yayını güçlendirmek istiyorum. (daha önceden kablo net modeme kablo ile bağladığımda wirless olarak sorunsuz kullanmabildim arada kopmalar hariç)


modem ile router arasıdan 20-30 mt mesafe var. yolun karşı tarafında olduğu için kablo ile yapmak zor olacak iki arasındaki bağlantıyı. bunun için kablosuz olarak ne şekil bi ayar yaparsam olur?


 teşekkürler..

 
Gönderildi : 27/08/2010 22:14

(@sertactopal)
Gönderiler: 103
Estimable Member
 

Merhaba;
Doğru anladıysam (iki bina var binalardan birincisinde internet var yolun karşısındaki diğer binadaki kullanıcılara birinci binadaki internet hizmetini kullandırtmak)
2 önerim olacak;

1.) 2 Adet Bridge özelliği olan Outdor AccessPoint alarak yada 2 adet Bridge özelliği olan access point alıp onlar dış anten bağlayıp (antenlerin birbirlerini karşılıklı olarak görmesi şart) Cihazların çalışma mode'larını "Bridge" yaparak iki ağı birbirine bağlayabilirsiniz bu şekilde hiç kopma'da yaşamadan iki yeri birbirine bağlayabilirsiniz. (bu şekilde aralarında km'lerce mesafe bulunan networkler birbirlerine bağlanabiliyor)
Ağları birbirine bağladıktan sonra faklı access point'ler ile lokasyonlarda kablosuz ağ yayınıda yapmanız mümkün. Çok daha performanslı çalışacaktır.

2.) 2 tane repeater özelliği olan Access point alarak (yukarıda yazdığım gibi outdoor yada dış anteni olan) bir taraftaki kablosuz ağ sinyalini diğer taraftaki AP ye aktararak iki ağı birbirine bağlayabilirsiniz. cihazlar repeater modunda olduğu için ilave AP'ler koymadan kullanıcılara wireless yayında yapmış olursunuz.

Başka öneriler de olabilir tabi benim aklıma bunlar geldi.
Bu ikisi arasında benim önerim 1.si seçim sizin.

 
Gönderildi : 28/08/2010 04:25

(@SerdemAKSOY)
Gönderiler: 248
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

peki hocam nasıl bir ayar girmem gekiyor tam olarak? onu bulamadım :S

 
Gönderildi : 28/08/2010 15:26

(@sertactopal)
Gönderiler: 103
Estimable Member
 

Ayarlama farklı markaların cihazlarına göre farklılık gösterebilir ama temelinde mantık aynı.

İk olarak Access Point Cihazın wireless çalışma modunu ayarlamalıyız. (tercihimize göre "repeater" yada "Bridge" olarak)
NOT: Wireless ADSL modemlerde bu seçenekler yoktur.

Daha sonra iki cihazda da ortak bir Pre-shared key tanımlıyoruz ve birbirlerinin MAC adreslerini tanımlıyoruz. Bu kadar.

 
Gönderildi : 28/08/2010 15:42

Paylaş: