Forum

Wireless Hız Sınırl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Wireless Hız Sınırlandırması

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
341 Görüntüleme
(@drawback)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

İnca IM 204-W modeme sahibim. Masaüstü makinamla ethernetten internete bağlanıyorum sorunsuz olarak. Lakin laptop ile internete girdiğim zaman (wireless ile) bağlantı hızım masaüstü bilgisayarımda %70 oranla düşüyor laptopta hız sorunu yok bütün bağlantıyı sömürüyor meret.. İki makinadaki işletim sistemi Windows 7


 Sonuç olarak sorum. Masaüstü bilgisayarımda hızın düşmesine etken olan nedir ? Neden laptopta bağlantı sorunu yok ? ve son olarak laptopa Wireless ile bağlandığında bağlantısına sınır koyabilirmiyim ?


 Konu hakkında eğitici öğretici açıklayı makale yazan bilen varsa veya beni aydınlatabilirse sevinirim.. Araştırmalarımda sonuçsuz kaldığımı belirtmek isterim. Şimdiden teşekkürler..

 
Gönderildi : 07/06/2010 00:14

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhabalar,

 

Modeminiz kalitesiz olduğu için bu sorunu yaşıyorsunuz gibi geldi bana. Kalitesiz derken konuyu açmak gerekirse modeminizin yazılımı önceliği WIFI ağına verebiliyor olabilir çünki WIFI sistemi yapı gereği çok stabil olmayan ve kendi içinde paket önceliklendirmesi kullanan bir sistem. Modemin merkezi işlemcisi WIFI ağından gelen paketleri işlemekte zorluk çekiyor olabilir özellikle WIFI ağı gibi paket kaybının fazla olduğu yapılarda modemler büyük önem kazanacaktır.

 

Kaliteli bir modem almayı deneyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 07/06/2010 03:20

Paylaş: