Forum

Zyxell ve NAS serve...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Zyxell ve NAS server

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
365 Görüntüleme
(@OrcunUlutas)
Gönderiler: 194
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


kendi ev networkümde ftp gibi gibi bazı portları açmak istiyorum ancak Zyxell bir modemim var ve bu konuda onla inatlaşıyoruz [:)]


Bunun yerien bir pix firewall alıp zyxell modemide bridge mode çekmem ile pix üzerinden ilgili portları açarak böyle bir şeye izin verebilir miyim ?


 FTP 'yide NAS depolama ünitesi üzerinden gerçekleştirmek istiyorum. Bunun nedenide evdeki bilgisayarı saatlerce açık bırakmaktansa daha düşük güç harcayan  ve sadece dosyalarıma ulaşabileceğim bir sistemi kullanmak istemem.


Zaten ben uzaktan ftp ile dosya yollayacağım için hattım download yapacaktır dolayısıyla adsl üzerinden pek sorunlu olmayacaktır diye düşünüyorum.


 

 
Gönderildi : 20/05/2010 12:24

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

DrayTek 2710 gibi bir ürün alır üzerinde bulunan USB portuna disk takarsanız modeminizi direk FTP server olarak kullanabilirsiniz. Cihaz aynı zamanda SPI firewalldır ve hem sat ( Source Adress tranlation ), hem Pat ( Port Adress Translation ) desteği vardır.

 
Gönderildi : 20/05/2010 13:04

(@OrcunUlutas)
Gönderiler: 194
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

bu modelden ben bir arkadaşıma almıştım ancak bunun ftp özelliği olduğunu bilmiyordum.

 
Gönderildi : 20/05/2010 13:12

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Cihazın USB portunu Print Serveer, FTp Server ve 3G backup için kullanabiliyorsunuz. Maksat enerji nedeni ile gelen yüksek faturayı enegellemek ve stabil kolay kurulabilir bir yapı ise en iyi çözüm olacaktır.

 
Gönderildi : 20/05/2010 13:45

(@OrcunUlutas)
Gönderiler: 194
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

300 mbps 802 n destekli wi-fi destekleyen modeli var mı ?


Ben buna en fazla ne kadar depolama alanı bağlayabilirim ? Birde firewall yeteneği ne kadar güşlü ?


bana geçen gün draytek'ten Synology diye bir depoloma ünitesi için mail gelmişti bunlarda gördüğüm kadarıyla birde php ve mysql desteği var.


Hazır yakalamışken bunuda sorayım dedim [:)]


bu php desteği ne kadar yüksek normal bir sunucuyu kaldırıp hosting için tercih edilebilinir mi ?


zaten bunlar linux destekli ekstra modül kurma gibi şansımız olabilir mi ? DrayTektr'nin getirdiği cihazlar bence teknolojik olarak oldukça iyi konumdalar.

 
Gönderildi : 20/05/2010 14:40

(@OrcunUlutas)
Gönderiler: 194
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

bu arada ikitane mesaj gitmiş bari birini düzenliyim dedim hazır yanlışıkla gönderince [:)]


draytek pek ucuz cihazlar olmadığı için ve depolama ünitesinide onun üzerinde tutacağımdan ethernet portlarınında gigabit olmasını tercih ederim.

 
Gönderildi : 20/05/2010 14:40

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Draytek 2710 cihazı 802.11N desteklidir, cihazın portları fiyatı pekde pahalı değil 🙂 ( Wifi olan modeli 249$ ) ( Canlı Demo : http://www.draytek.com/.upload/Demo/Vigor2710%20V3.3.2/index.htm ). Cihazı FTP olarak kullanacaksanız ve profesyonel bir FTP server düşünüyorsanız bu cihaz bu iş için uygun değildir, Daha çok şahsi FTP sunucular için dizayn edilmiştir. Cihazın portları Gigabit değil ama olan modeller var tabi buda fiyatı etkili.

 

Profesyonel bir FTP kullanacaksanız ise sizinde belirttiğiniz Synology Modellerinden almanız gerekmektedir. Cihazların PHP desteği güçlüdür ek modülleri ekleyebilirsiniz. Komple PHP ve MYSQl sistemli bir sistemi alıp Synology cihazı üzerinde çalıştırabilirsiniz. Örnek olarak www.synology.com adresi bir Synolocy cihazı üzerinde çalışmaktadır. Hazır portallar ile uyumluluk listesi http://www.synology.com/support/faq_show.php?q_id=404&lang=enu bu linkteki gibidir ve direk alıp yükleyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 20/05/2010 15:17

Paylaş: