Wellgate 3504a Hakk...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Wellgate 3504a Hakkında.  

  RSS
Kerem3483
(@Kerem3483)
Üye

Öncelikle herkese iyi akşamlar.


2 adet Wellgate 3504 a voip cihazımız var birisi mağazamızda diğeride fabrikamızda duruyor bunun yanında 2 adet zyxel prestige 660h serisi modemlerimiz var. Sorunumfabrikamızdan veya mağazamızdan hat almak için 706 dahilisini çevirdiğim zaman hat alıyorum çevir sesi var ama dahilimizi çevirdiğim zaman telefonun çaldığı ses gelmiyor ve bu arada karşı taraf telefona cevap vermiş oluyor ama ben duyamıyorum.


 


Şimdi bu sorunumla ilgili yeterli bilgiye sahip kimseyi bulamadım kurulumuda yapamıyorum. Bilgi sahibi olan kurulum yapabilicek bir arkdaş arıyorum.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Alıntı
Gönderildi : 16/05/2010 02:11
Ertan ERBEK
(@ertanerbek)
Tecrübeli Üye

Kerem Bey,

Her iki cihazında yabancısyım ama VOIP sisteminden bir miktar anlarım ve bana sorunuz sanki RDP ( UDP ) portlarını yönlendirmemişsiniz ya da eksik yönlendirmişsiniz gibi geliyor. Deneme amaçlı olarak modemlerinize DMZ olarak VOIP gatewaylerinizi gösterebilirmisiniz. Birde ZyXel lerde yanlış hatırlamıyorsam WAN To LAN bağlantıların hepsi kapalı geliyordu bu nedenle yaptığınız NAT ( Aslında PAT ) sonrası kurallardan izin vermeniz gerekebilir.

Yada sorun yaşamamk adına iki adet DrayTek 3300 cihazı alıp 8 hat VOIP gorüşmeside yapabilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 16/05/2010 05:43
Kerem3483
(@Kerem3483)
Üye

Kimse yardımcı olamıyacak galiba bu voip cihazlarının ara yüzleri genelde aynı değilmi ??

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/05/2010 02:43
Ertan ERBEK
(@ertanerbek)
Tecrübeli Üye

Kerem Bey, malesef VOIP cihazlarının arayüzleri aynı değil. Hatta birçok VOIP ayarlarıda farlı fakat sizin sorununuz muhtemelen NAT ladığınız portlar ile alakalı, VOIP SIP ısteği ile başlatılır ve bu port 5060 TCP/UDP dir, gerisinde ses görüşmesi UDP üzerinden devam edilir ve siz karşı taraf çağrıyı yanıtladığı halde ses alamadığınızı söylediğinize göre sorunuz ya her iki cihazda bulunan codec ler farklı ya da UDP portlarını natlamadınız.

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/05/2010 16:50
Kerem3483
(@Kerem3483)
Üye

[quote user="Ertan ERBEK"]Kerem Bey, malesef VOIP cihazlarının arayüzleri aynı değil. Hatta birçok VOIP ayarlarıda farlı fakat sizin sorununuz muhtemelen NAT ladığınız portlar ile alakalı, VOIP SIP ısteği ile başlatılır ve bu port 5060 TCP/UDP dir, gerisinde ses görüşmesi UDP üzerinden devam edilir ve siz karşı taraf çağrıyı yanıtladığı halde ses alamadığınızı söylediğinize göre sorunuz ya her iki cihazda bulunan codec ler farklı ya da UDP portlarını natlamadınız.
[/quote]

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/05/2010 19:39
Paylaş: