Forum

Wireless hattının i...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Wireless hattının ikinci firmaya aktarılması

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
366 Görüntüleme
(@Soner_Koca)
Gönderiler: 113
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Firma 1 de kullandığımız telefon hattına ve wireless modem ile kullandığımız internetimiz mevcut ben bu hattı firma2 ye taşımak istiyorum.Firma 1 ile firma 2 arasında fiber kablo bağlantısı var, ayrıca iki firmadada telefon santrali birbirine fiber üzerinden bağlı.Wireless internet hattını firma 2 ye taşıyıp orda kablosuz olarak nasıl kullanabilirim.

 
Gönderildi : 15/05/2010 15:41

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

İnternetiniz ADSL mi? ADSL bağlı ise bu hat telekom kutusundan sizin modeme geliyordur bu hattıda fiber üzerinden taşıyamazsınız sanırım. 1. seçenek o hattı 2.firmanıza nakil yaptırabilirsiniz. 2. seçenekte 1. firmanıza modemi koyarsınız network üzerinden 2. firmanıza koyacağınız access point ile interneti paylaştırırsınız. Tavsiye edilen ADSL hattının santrale girmeden önce modeme bağlanması, ses hattı olarakda kullanılacak ise spleter kullanarak data ve ses kablolarını ayırmaktır.

 
Gönderildi : 15/05/2010 16:14

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Yanlış anlamadı isem VOIP santraliniz var,

 eğer VOIP santraliniz varsa diğer frmadaki santrali burdaki santrala register edip bir account verin ve o santraldeki account için Dsl hattınızı Trunk olarak göstern.

 Eğer Voip santrliniz yok ise bir edet FXO br adette FXS olan cihaza ihtiyacınız var demektir. FXS olan cihazı diğer noktataki santralşn dış bacağına takacaksınız merkezde ise FXO olan cihaza bu hattı girip karşıdaki cihaza kendine direk bir istek gelirse bu FXO hattına göndermesini istiyeceksiniz.

 

 DrayTek 3300 ve DrayTek 2110 bu iş kullanmanız gereken cihazlardır.

 

 
Gönderildi : 15/05/2010 19:52

Paylaş: