Forum

Ping ve Bağlantı So...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ping ve Bağlantı Sorunu

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
8,256 Görüntüleme
(@abdullahdanis)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Saygı değer hocalarımız ve arkadaşlar sizlere bir sorum olacak. Elimde 2 adet bilgisayar var. Bu bilgisayarlar herhangi bir domain de değil. Aynı modemden internete bağlıyorlar. Bu bilgisayarlar birbirleri arasında yazıcı ve dosya paylaşımı yapmak zorundalar. Fakat bilgisayarın biri diğerine ping atabiliyor dosyalarını görebiliyor. Fakat diğeri Ping atamıyor dosyaları ve yazıcıları göremiyor. Herhangi bir virüs programı yok. firewall aktif değil. bu iki bilgisayar formattan önce bu işlemi gerçekleştirebiliyorlardı fakat şimdi gerçekleştiremiyorlar. Acaba sebebi ne olabilir? Yalnız şöyle bir not düşeyim. Ping atılamayan bilgisayarın windows yüklemesi sırasında windows dosyalarını kopyalarken bazı dosyaları kopyalayamıyor şeklinde uyarı verdi. Yüklediğim windows türkçe idi. Bende hata veren dosyaları elimde bulunan ingilizce windows cd sinden kopyalatarak devem ettim windowsu türkçe cd den yükledim. Windows oturum açlıyor yazısı ingilizce oldu hoş geldiniz türkçe. Diğer menüler herşey türkçe. Böyle birşey olacağını tahmin ediyordum. Fakat bu ping sorunu bu yüzden olmuş olabilir mi? Tekrar düzgün bir cd ile format atmayı planlıyorum. Sizce ping sorununu tekrar format atmak çözer mi?

 

Saygılar... 

 
Gönderildi : 30/04/2010 15:25

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Güvenlik duvarını devre dışı bırakıp deneyebilirmisiniz?

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 30/04/2010 15:41

(@abdullahdanis)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

güvenlik duvarı herhangi bir virüs programı hiçbirşey ne devrede değil. 🙁

 
Gönderildi : 30/04/2010 15:58

(@cihanacikgoz)
Gönderiler: 180
Reputable Member
 

Düzgün bir işletim sistemi cd ile tekrardan format atmanız en sağlıklısı 🙂

 
Gönderildi : 30/04/2010 17:38

(@abdullahdanis)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

bende öyle düşünüyorum. Sanırım farklı bir çözümü olan yok herkes hem fikir sorun işletim sistemi.

 
Gönderildi : 30/04/2010 19:35

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Eğer cihazlardan birisi dahi diğerine ping atıyor ise her iki cihazda ağa düzğün bağlı demektir. Bence sorun yazılımsal ve format attığınızda yine aynı ayarlar ile geleceği için sorun bana düzelmiyecek gibi geldi. Birde windows sistemlerinde firewall kısmından kapattığınızda gelişmiş kısmında yerel ağ yada adını değiştirdi iseniz ağ bağlantınızın yanında bulunan chek işaretini kaldırmanız gerekmekte.

 
Gönderildi : 06/05/2010 18:26

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,



  • Öncelikle aynı workgroup içerisine ve aynı subnette olduğunu kontrol ediniz.

  • Local Area Connections sağ tuş properties ile özelliklerini açın.Burada dosya ve yazıcı paylaşımı için gerekli servis yüklümü kontrol edin.

  • Ayrıca Tcp /Ip özellikerine girip Wins tabında Enable Netbios over Tcp/Ip seçeneğini seçin.

  • Ek olarak birde ethernet kartını,kablosunu ve switchteki yerini kontrol ediniz.

  • Net use komutunu kullanamyı denedinizmi?


  • net use \\bağlanılacakpcninipsi /user:bilgisayaradi\administrator /persistent:yes adminşifresi şeklinde ulaşım sağlayabilirsiniz.
    net use => komutu ile ilgili bağlantıları gösterebilir.
    net use \\ip   /delete => ilgili bağlantıyı daha sonra koparabilirsiniz.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 10/05/2010 00:50

Paylaş: