Forum

network teki ç...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

network teki çalışma hızını nasıl artırabilirim

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
392 Görüntüleme
(@mesutdunki)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

30 terminal pc nin çalıştığı network ağım var


network bağlantı sorunum yada çalışmama gibi herhangi bir sıkıntım yok.


Yapmak istediğim 5 tane terminal pc de solidworks çizim programı kullanılıyor.


herkesin kullandığı çizim dosyalarını bir pc üzerine toplayıp o pc üzerinde herkesin çalışmasını istiyorum ama dosyaları o pc üzerinden çalışıldğında da doğal olarak herkesin kendi hdd çalışması gibi olmuyor bu çalışma işini nasıl hızlandırabilirim


16 lı  cnet ve 8 li 3com marka swithcler kullanıyor 1 gb /sn cihazlar, pclerdeki ethernet ler 1 gb lik


ama bahsettiğim iletişimde daha performanslı nasıl çalışabilirim


data server lık yapacak pc hp workstation 12 gb ram xenon 5330 işlemcili bir makina


terminaller yine hp workstatin 4 gb ramlı xenon işlemcili 143 gb ve 74 gb scsı cihalar kullanmaktayız


bana bu konuda yazılım yada donanım olarak neler kullanmam gerek yardımcı olabilirmisiniz.

 
Gönderildi : 12/03/2010 20:05

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,


SolidWorks ,Catia gibi cat datası ile işlem yapan kişiler genelde workstation kullanırlar ve işleri itibari ile büyük projeler pahalı işler üretirler ve verim istenirkendilerinden.Bu kişilerinde hızlı hareket edip üstlerinin direktiflerine uymak gerekir.Bilgilride önemli projeler olduğu için yedekleme önem arz etmektedir.Cat dataları kendi makinelerinden kullanmadıkları taktirde performans hız sorunu oluşması kesindir.Bu nedenle size tavsiyem herkesi yine kendi bilgisayarında çalıştırmak fakat dataları alacak olduğunuz bir nas storage üzerine yedekletmenizdir.Zaten belli projelerde çalışılırki bunların boyutu kendi bigisayarlarında muhafaza edilmeye elverişlidir.İlerde dönülmesi gerekebilecek o an işi biten projelerin hepsini nas üserine çekip yedeklettirebilir kendi bilgisayarlarında yer açtırabilirsiniz.


Saygılarımla.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 13/03/2010 01:35

Paylaş: