Forum

Firewall Throughput...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Firewall Throughput hesaplama

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
5,949 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Sisteme yeni bir firewall alma ihtimalimiz var. Bunun için araştırırken firewallarda belirleryici özelliklerden biri olarak throuhput değerleri görünüyor. Mevcut yapınızın firewall througput değerini nasıl hesaplardınız? Yani normalde kullanıcı sayısı da belki yeterli bir belirleyici özellik olabilir. Örneğin, sistemde 100 client varsa 300 client e kadar kullanılabilir denilen bir firewall varsa bu ihtiyacı karşılayabilir ama bunun yanında bir de deniyor ki 1 Gbit througput u vardir bu firewall ın deniyor. Bu durumda aca bizim sistemin throughput u kaçtır diye bir soru takılıyor insanın aklına.


Bilenler kısaca yazarsa bilgilenme açısından çok iyi olur...

 
Gönderildi : 12/02/2010 00:02

(@ilyasYILDIZ)
Gönderiler: 441
Honorable Member
 

Merhaba,

Firewalların belirleyici özellikleri vardır. Bunlardan biri de throuhput'tur . Bunun belirleyici olabilmesi için sizin ne kadar trafiğinizin olduğudur. 5 -10- 50 mb internet vb vpn gibi anlık trafiğiniz olacaksa , dediğiniz özellik öenmlidir ama olmayacaksa hiçbir önemi yoktur.

Kısaca sizin thoughput değerinizin sizin anlık data , vpn  , kısaca internet trafiğinize eşdeğerdir.

 
Gönderildi : 12/02/2010 12:42

(@ErkanCiLiNGiR)
Gönderiler: 17
Eminent Member
 

Merhaba İlyas bey,


 8 mbit adsl, 2 mbit gshdsl olan bir yapıda 100 client mail, vpn, voip, web trafiği olduğunuz düşünürsek throughput u nasıl hesaplayabiliriz? Mantık olarak bakıldığında 8+2 maximum çıkış 10 mbit, giriş 1+2=3 mbit çıkıyor. Kullanıcı istediği kadar uğraşsa bu rakamların üstüne çıkamaz.


Firewallarda telaffuz edilen rakamlara bakıldığında bunun çok üzerinde 1 gbit rakamlar konuşuluyor. Yani bu yapıya göre 10 bit throughputu olan bir firewall yeterlidir diyebilir miyiz?

 
Gönderildi : 12/02/2010 13:18

(@ilyasYILDIZ)
Gönderiler: 441
Honorable Member
 

Merhaba,

Düz mantık yapılınca toplam internet erişiminizin toplamı sizin maksismum değerini verecektir. Bahsetmiş olduğunuz değerler  büyük ölçekli firmalar , servis sağlayıcılar ve ya işletmeler için geçerlidir. Örnek vermek gerekirse siz küçük ölçekli bir işletme olduğunuzu göz önüne alırsak soho tarzı ürünleri denemelisiniz.

Alacağınız cihaz hakkında bilgi yok ama mevcut ürün yelpazesini inceleyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 12/02/2010 13:30

Paylaş: