Forum

WIFI ADSL AÇIL...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

WIFI ADSL AÇILIŞ SAYFASI ATAMA

14 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
1,489 Görüntüleme
(@yakupkarakose)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,


bazı şirketler ücretsiz wifi hizmeti sunuyorlar fakat tarayıcınızı ilk açtığınızda onların tanıtımını yapan ve kullanıcı adı şifre soran bir ekran geliyor, mesela ttnet,mc donalds, beyoğlu belediyesi gibi, burada ilk açılışta belirledikleri sayfası nasıl çıkarttırıyorlar? radius ile güvenlik yapılandırılması yapılabiliyor fakat bu bahsettiğim sayfa atama işlemi nasıl gerçekleştiriliyor bilen var ise yardımcı olabilir mi? ayrıca bu işlemi windows işletim sisteminde yapan bir çözüm lazım. iyi çalışmalar.


 

 
Gönderildi : 24/04/2008 12:07

(@ErtanKURUN)
Gönderiler: 686
Honorable Member
 

Merhaba Yakup bey;


Sizin elinizde wi-fi modem var be bu modem üzerinden internete çıkan kullanıcılar  açılış sayfasında sizin belirlediğiniz sayfanın'mı açılmasını istiyorsunuz ? Böyleyse Model ve marka söylermisiniz...

 
Gönderildi : 24/04/2008 17:29

(@yakupkarakose)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,


elimdeki adsl modem "USR209108A" markadır, biraz kurcaladım bazı sitelerde radius server dan bahsediyorlar fakat orada otantikasyon işlevi görüyor, açılış sayfası atama diye bir olay göremedim, hotspot denilen bir durum var acaba bununlamı çözülür? iyi çalışmalar

 
Gönderildi : 24/04/2008 18:30

(@ErtanKURUN)
Gönderiler: 686
Honorable Member
 

Merhaba;


Modem üzerinden böyle bir atama yapamıyorsunuz çalışır durumda radius varmı yapınızda?

 
Gönderildi : 24/04/2008 23:06

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Merhaba,


Ücretsiz Wireless sunan noktalardan ip yi otomatik olarak alırsınız dolayısıyla ağ geçidiniz de onların UTM olur, UTM tarafında authentication vardır ve sizin kimlik doğrulamanız gerçekleşmediğinden size kim olduğunuz sorulur. Bu explorer penceresine hizmeti sağlayan tarafından verilen kullanıcı adı ve şifre ile (genelde guest/guest olur) explorer a giriş yapar ve login olursunuz. Bu login olduğunuz explorer penceresini kapatmadan interneti istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. (http, ftp, pop3 farketmez)


Login olduğunuz sayfayı kapatınca netten düşersiniz.


Bunu sağlayan UTM cihazının kendi özelliğidir, ekstra bir yazılm mevcut değildir. Windows tarafında bu tür bir çözüm ben görmedim.


 

 
Gönderildi : 25/04/2008 03:14

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Merhabalar,


Hotspot yazılımları ile yapabilirsiniz. Linux v.b uygulamalarla yapabileceğiniz gibi aşağıdaki linklerde de bu işi yapabileceğiniz ve bilgi alabileceğiniz siteler var.


http://www.hotspotsystem.com/


http://www.wifi-radius.com/?gclid=CKnI6tTS9JICFQlCMAodYQYfxg


http://www.antamedia.com/


 

 
Gönderildi : 25/04/2008 03:33

(@yakupkarakose)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,


verdiğiniz linklerden aşağıdaki bizim sorununumuzu çözecek gibi görünüyor üstelik band genişliği kısıtlaması vs işlemlerde yapılabiliyor. şimdi bu sw kurulunca şöyle bir durum ortaya çıkıyor, bende adsl modeme wifi ile bağlıyım, bu yazılımın işlemesi için asdl modeme gelen tüm taleplerin benim pcnin üzerinden geçmesi gerekiyor, bu yonlendirmeyi nasıl yapabilirim routing table değişimi ile olabilirmi yoksa firmware değişimi mi gerekecek? teşekkürler iyi çalışmalar.


http://www.antamedia.com/  


 

 
Gönderildi : 25/04/2008 14:52

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Merhabalar,

Daha önce malesef böyle bir uygulama yapmadım daha önce araştırmıştım bildiklerimi fikir vermesi açısından aktardım. Linkini verdiğiniz firmanın yazılımlarını malasef kullanmadım. Ama yönlendirme(açılış sayfasında username password girilecek kısmın gelmesi v.b. işleri) yazılım tarafından yapılıyordur. ADSL bağlantıyı dağıtacaksanız veya herhangi başka bir bağlantıyı büyük ihtimal ile program aracılığı ile ip v.b. ayarlamaları yapılıyordur. Tecrübesi olan arkadaşlar varsa paylaşacaklardır.

 
Gönderildi : 25/04/2008 15:32

(@ErkanTEKiN)
Gönderiler: 43
Trusted Member
 

bende uğraştım henüz muvaffak olamadım, bir kaçının site üzerindeki panelle ve money ile olduğunu itiraf etmeliyim...

 
Gönderildi : 25/04/2008 22:13

(@yakupkarakose)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,
bende halen iz üstündeyim, bir bilgiye ulaşır ulaşmaz paylşacağım, sizlerde bulursanız haberleşelim iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 28/04/2008 11:02

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Merhabalar,

Yukarıda belirttiğim gibi benzer yazılımlar kullanılarak gerçekleştiriliyor. Yazılımları bulup denemeniz yeterli olacaktır kanaatindeyim. Bir gelişme olursa buradan paylaşırız.

Kolay gelsin. 

 
Gönderildi : 28/04/2008 11:33

(@yakupkarakose)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

üstadım slm,

hospot yazılımını kurup denedim, bunun için adsl trafiğinde yönlendirme yapmak gerekiyor, yani, şöyleki; adsl bağlantısıın tek bir server da olup diğerlerinin bunun üzerinden çıkması gerekiyor, nat işlemini adsl modem yerine server pcnin yaptığı durumlarda ancak hospot dosyası işe yarıyor, oysa mimariyi değiştirmeden adsl modemde değişiklik yaparak bahsettiğimin çıkmasını istiyorum, iyi çalışmalar.

 

 
Gönderildi : 28/04/2008 15:26

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

Merhabalar,

İnternette bir reklama tıklayınca buldum. Bu da oldukça kullanışlı bir yazılıma benziyor         

http://patronsoft.com/firstspot/index.html  

 
Gönderildi : 09/07/2008 11:12

(@yakupkarakose)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,


sonunda fırsat bularak bu işlemi gerçekleştirdim. merak eden arkadaşlara bilgi aktarayım.


www.antamedia.com adresindeki hotspot yazılımı bence piyasadaki en uygun fiyatlı ve performanslı program, üstelik kurulumuda çok basit,


kısaca şöyle yapınca çalışıyor.


1 adet pc internet bağlantılı ve 2 ethernetli 1 ucu nete bağlı olacak diğer ucu wireless için Access Pointe(Layer2) bağlanacak


Access point alırken trafik yönlendirmeye izin veren modellerden kullanınız aksi halde çalışmayacaktır(Default gw adresi değiştirilebilenlerden)


örnek model usr5450 kullanabilirsiniz. pc işletim sistemi olarak xp kullanıyor benim seçtiğim topolojide buna gereksinim duyuyordu.


http://www.antamedia.com/manuals/hotspot/topology1.htm  bu adresten topolojiyi görebilirsiniz. pc de internet bağlantısı olan ethernet veya usb veya pcmci kartını internet connection sharingi aktif ediniz(sağ click), aktif edince diğer adaptöre 192.168.0.1 verecektir subnet ise 255.255.255.0 olacaktır. access pointe bağlanın ve ipsini statik verin. 192.168.0.10-255.255.255.0-192.168.0.1 default gw girinki gelen trafiği pcye aktarsın. access pointin wirelesini aktif edin (tercihen şifresiz olarak çunku herkes girebilecek fakat nete çıkamayacak) daha sonra pc ye hotspotu kurunuz, açılış sayfasında administrator çıkacak login olun ve uygulamayı 192.168.0.1 ip ile aktif ediniz, bu arada networku test için client to server pingleme yapabilirsiniz. eğer pinglemede sorun yoksa clientte açılan internet adresinde ilk olarak hotspot cevap verecek ve login olmanızı isteyecektir. bu arada hotpsot yazılımı 60 dakikalık 3 peryot boyunca aktif kalabiliyor daha sonra demo oldugundan expire olacaktır. bence 20 kullanıcı 199 dolar internetteki en uygun fiyatlı hotspotlardan birisi(windows tabanlı), üstelik band genişliği,kullanıcı yönetimi oldukça gelişmiş, birden fazla karşılama login ekranını hazır olarak sunuyor isterseniz kendi firmanızın logosuyla xx oteline veya xx lokantasına hoşgeldiniz gibi reklamda yapabilirsiniz.. anlaşılmayan noklatarda yardımcı olabilirim. iyi çalışmalar.


 


 

 
Gönderildi : 22/12/2008 17:51

Paylaş: