Forum

zywall 70 firewall ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

zywall 70 firewall hakkında...

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
622 Görüntüleme
(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

öncelikle hepinize merhaba demek istiyorum.foruma yeni katıldım... 🙂

benim sorum başlıktaki gibi;zywall 70 utm firewall hakkında olacak.işe yeni başladım ve sıfır oryantasyonla bismillah dedim. sistemimde 20-30 pc var ve 4 mbitlik adsl ile internete çıkıyor. telekom tarafından hattı kontrol ettirdim,bir sorun olmadığını söylemelerine rağmen internetim bana hiçte 4 mbit gibi gelmiyor.evimde kullandığım 1 mbit daha hızlı.ayrıca dosya indirirken (özellikle rapidden) veya facebookta video izlerken hepsi yarım kalıyor.firewall üzerinden p2p,chat vs leri kapattım.report ve loglarda aşırı bişey yok.zaten 20-30 kullanıcılı bu sistemi 4 mbit internetin iflağ etmesi lasım.ama etmiyor.bu naletin  (versiyon 4.04) kullanım kitapçığı veya başka bişeyi varmıdır?nette bulduğum bilgiler çok sınırlı.ayrıca sistemde farklı kullanıcıların kullandığı bir adsl daha var.load balancing ile 2nci bir adsl le wan 2 yi aktif hale getirmek istedim.ama statik ipyi almadı.yada ben beceremedim.

yardımlarınızı bekliyorum.iyi günler...

 
Gönderildi : 03/12/2009 18:42

(@cenkercetin)
Gönderiler: 407
Famed Member Yönetici
 

Merhaba Necip bey,

 

Zywall 70 gerçekten güzel bir üründür.yaşadığınız sorunlara sırasıyla cevap vereyim.Öncelikle "sistemde farklı kullanıcıların kullandığı bir adsl" bunu açıklarmısınız? toplamdaki 20-30 arasındaki kullanıcılar mevcut olan 4Mbit ve diğer ADSL bağlantısı üzerinden load balance olarak mı çıkıyor? PPP bağlantısını zywall üzerinde mi sonlandırıyorsunuz yoksa modem arkasında "route" modda mı çalıştırıyorsunuz? ki Zywall 70 ürünü WAN2 modülü route olarak gelir default config de.. aşağıda kurulum ile ilgili yazılmış bir makaleyi gönderiyorum umarım işinize yarar..soruların cevaplarından sonra da tam anlamıyla olaya hakim oluruz,çözeriz..

 

http://www.cenkercetin.com/download/zywall_70_kurulumu.pdf adresinden indirebilirsiniz..

Kolay gelsin.. 

Cenker Çetin

Dijital Dönüşüm Danışmanı

 
Gönderildi : 03/12/2009 19:10

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

Öncelikle Zywall üzerinde yapmak istediğiniz nedir ? Anladığım kadarıyla iki tane WAN hattı ile Load Balancing yapmak istiyorsunuz.Öncelikle her iki WAN hattın geldiği ADSL Modemleri  Bridge   moda alınız. Aldıktan sonra Zywall üzerinde ayarlardan ;

1- Network -WAN  gelin.  orta alandan  öncelikle WAN 1 ayarını yapınız.Ayarları ise; 

     Operation Mode:  2 tip ayar vardır. 

     1-Active / Passive  ->  Burada WAN 1 hattı down duruma gelince  WAN2  otomatik olarak UP olacaktır.

     2 Active / Active    -> Burada ise sizin istediğiniz  yük dengeleme yapacaktır.Hemen yanındaki açılan listeden istediğiniz ayar tipini seçebilirsiniz.

 

Burada  siz 2.seçenek seçin.Sonrasında   "Route Priority" ayarları ise;

- WAN 1   -1

-WAN 2   -2

-Traffic redirect   -14

-Dial Backup - 15  ayarlayın .Sonrasında  alttaki   ;

Check   WAN 1 connectivity     ve    WAN 2 olan kısımlarını aktif ediniz. Bu arada hemen karşılıklarında  Gateway görmelidir.    Sonra  üst sekmeden WAN 1    ve  WAN  2 için gerekli olan PPP ayarlarını giriniz.Bu arada  heriki  WAN için   "Enable NAT" yapmayı unutmayın.

Sonra bunu kontrol etmek için  Home -Network Status  kontrol edin.  En son olarak gerekli   Policy Route olduğundan emin olun.

 

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 03/12/2009 19:26

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Cenker bey ve Selahattin bey,

öncelikle çok teşekkür ediyorum ilginiz için.

önce Cenker bey,

"diğer kullanıcıların kullandığı diğer adsl"den kastım sistemde bir sorun olduğunda yönetim kurulu başkanının  ve mevbankın bulunduğu serverin internet erişiminin devam etmesi için kullanılan ayrı adsl.ben sistemde zywall 70 olduğu ve load balancing özelliği olduğu için bu 2nci hattın ziyan olduğu görüşündeyim.oyüzden birleştirmek istedim. ilk modem bridge modda kullanılıyor ve zywalla bağlı.ama dediğim gibi sistem aşırı derecede yavaş.makaleyi okuyorum şu an.kaynak için ayrıca teşekkür ederim.

 Selahattin bey,

 dediklerinizi aynen yapıcam.ilerde aynı şeyle karşılaşan arkadaşlara yardımcı olması için son durumu burada yazıcam...

 

tekrar teşekkür ederim...

 

 

 
Gönderildi : 04/12/2009 11:29

Paylaş: